Konstverk i Älvsjö Centrum

I lördags invigdes den nya konsten i Älvsjö centrum. Denna konst är skapad av konstnären Hillevi Berglund. Verket heter ”Drömmarnas sjö”.

”Månen en spegling av våra drömmar, där vi har lagt Farornas hav, Stillhetens hav och Drömmarnas sjö. En sjö speglar himlen på dagen och drömmarna på natten. Månen speglar sig i jordens alla hav och sjöar. Som hjärtan flyter näckrosor på ytan, kanske flyter det hjärtan på drömmarnas sjö? Att resa till månen och se på att den är av sten och att sand, är drömmarnas vatten, och kanske påminner oss om livet på jorden.”

/Hillevi Berglund

Ursprunget till konsten i Älvsjö centrum och resecentrum kommer från Älvsjöborna själva. De har önskat sig en sjö och resecentrum kommer att bli en mycket viktig del av Älvsjö. Den ultimata resan är resan till månen, enligt Hillevi. På månen finns både hav och sjöar. Hillevi ser på sin konst som en resa från en liten sjö på jorden till Drömmarnas sjö på månen. Konsten på väggen i rulltrappshallen är en sammanfattning av Drömmarnas sjö, där fler delar kommer upp runt nya torget efter hand. Utsmyckningen till Älvsjö centrum består av fyra delar:

  1. En väggrelief
  2. En utsmyckning av torget i form av blästrade blad i torgytans befintliga skiffer
  3. En skulptur till andra sidan spåren där mässan ligger
  4. En skulptur till lerkrogen

Nedan visas bilder då vi blästrade in ett trettiotal blad i stenläggningen på torget. Allblästring har en lång erfarenhet av samarbeten med flera konstnärer.

Bland dem kan nämnas:

Monika Larsen Dennis

Maria Miesenberger

Frank Olsson

Ulf Rollof

Christina Rosenkvist

Tina Eskilsson

 

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss