Konstverket ”Parabol”

Konstverket ”Parabol”, är en gammaldags stuga föreställande en potatiskällare i sten med taktegel av förgylld brons som sedan år 2002 är uppställd på trottoaren utanför Hötorgsskrapa nummer 3 vid Sveavägen i Stockholm. Gjort av Ulrik Folke Samuelson, född 23 februari 1935 i Norrköping.

Åldern har gjort ”tegelpannorna”, som faktiskt är gjorda i brons, slitna och solkiga.

Allblästring utförde:

*Demontering och transporter till verkstad

*Blästring och rostskyddsmålning av stommen

*Blästring och målning av pannorna, för att få en yta med bra skydd, men även för att få en bra yta att lägga guld på.

*Blästring och målning av tillhörande stubbe

*Transport till Östermalms förgyllning som applicerade nytt bladguld. Ett intressant hantverk!

*Återtransport och montering av stomme

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss