Blästring och rostskyddsmålning av Hammarbys slussportar

Slussens ägare, Stockholmshamnar, bedriver ett långsiktigt arbete med att reparera och förbättra sina konstruktioner, så att anläggningarna hålls i erforderligt skick.

Hammarbyslussen är en sluss mellan Årstaviken som tillhör Mälaren och Hammarby sjö som är en del av Östersjön. Hammarbyslussen byggdes i samband med Hammarbyleden i mitten av 1920-talet och invigdes 1930. Hammarbyleden beslutades 1914 och blev ett stort infrastrukturprojekt i södra Stockholm. I projektet ingick förutom Hammarby sluss tre klaffbroarDanviksbron (invigd 1922), Skansbron (invigd 1925) och Liljeholmsbron (invigd 1928), dessutom högbron Årstabron över Årsta holmar (invigd 1929) samt Danvikskanalen (invigd 1930).

Rostangreppen på stålkonstruktion härrör från dess ålder. Det faktum att den är nedsänkt i vatten, men även att Stockholmsmiljön innehåller ämnen (främst salt, koldioxid och luftföroreningar) gör detta till en väldigt korrosiv miljö.

Allblästring slutförde under våren 2016 en renovering utav 2 av slussportarna i Hammarbyslussen i Stockholm.  Uppdraget innefattade stora krav på miljövänligt utförande av blästring och rostskyddsmålning. Entreprenaden omfattar helmålning inklusive förbehandling i form av hetvattentvätt och sandblästring av berörda ytor.

Vår uppdragsgivare var Stockholm hamnentreprenad, STHEAB.

 

 

– Det här är ett av våra större uppdrag, blästring och rostskyddsmålning av de två slussportarna i Hammarbyslussen. Varje port är 1200 kvadratmeter stor och arbetet tog sex veckor per slussport att genomföra, säger Peter Tilder, verksamhetsansvarig på Allblästring AB, till tidningen Anti Corrosion Nytt.

 

Läs hela artikeln om Allblästring och slussportarna här >>

Allblästring artikel AC Nytt 1 2016

Artikeln om Allblästring som renoverat slussportarna i Hammarbyslussen på ett miljövänligt sätt.

 

 

Tidningen Anti Corrosion Nytt 1 / 2016, läser du här >>

AC-Nytt-1-2016-1_Omslag

Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 01 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 02 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 03 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 04 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 05 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 06 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 07 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 08 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 09 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 10 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 11 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 12 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 13 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 15 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 16 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 17 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 18 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 19 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 20 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 21 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 22 Hammarby sluss hammarbyslussen stockholms hamnar stockholm hamnentreprenad stheab blästring rostskyddsmålning 23 _A1A9234 _A1A9258 _A1A9260 _A1A9262 _A1A9264 _A1A9271 _A1A9274 _A1A9281 _A1A9285 _A1A9293 _A1A9304 _A1A9306 _A1A9310 _A1A9316 _A1A9322 _A1A9329 _A1A9330 _A1A9346 _A1A9357 _A1A9368 _A1A9395 _A1A9407 _A1A9440 hammarby sluss SO allblästring 01 hammarby sluss SO allblästring 02 hammarby sluss SO tvättat allblästring 01 hammarby sluss SO tvättat allblästring 02

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss