Stolpmålning till Trafikkontoret Stockholm Stad

 

Stolpmålning till Trafikkontoret i Stockholm Stad.

För tre år sedan vann vi på Allblästring upphandlingen för
 stolpmålning till Trafikkontoret i Stockholm Stad. Därefter startades det långvariga projektet upp och än idag arbetar vi med målning av dessa belysningsstolpar i flera olika Stockholmsområden.

Stolpmålning till Trafikkontoret i Stockholm Stad är ett stort och intressant projekt som sedan tre år tillbaka har genomförts av oss på Allblästring. Detta efter att vi vann upphandlingen 2017. De första två åren utförde vi arbetet med belysningsstolparna i bland annat dessa områden runt om i Stockholm:

 • Alvik
 • Aspudden
 • Bagarmossen
 • Blåsut
 • Hornstull
 • Johanneshov
 • Kolerakyrkogården
 • Vinterviken
 • Örby.

Från våren 2020 har Marcin Kazmierczak hos oss på Allblästring tagit över och varit ansvarig för detta projekt tillsammans med några kollegor. De har fortsatt arbetet med stolpmålningen även i dessa Stockholmsområden:

 • Blackeberg
 • Gullmarsplan busstorget
 • Lidingövägen
 • Nälsta
 • Rosenlundsparken
 • Skärholmen
 • Stockholm City
 • Stora Mossen
 • Äppelviken.

Under dessa år har många belysningsstolpar behandlats. Antalet stolpar har varit lite varierande i de olika områden där vi utfört arbetet. På vissa ställen har det bara funnits runt 50 stycken och inom andra områden var det så många som 150–200 stolpar som skulle rostskyddsmålas.
Den behandling som utförts på stolparna innan själva målningen har varit att vi först alltid säkrar upp området runt omkring stolparna. Detta bland annat på grund av miljöskäl. Därefter har vi tvättat dem med varmvattenpump, sedan utfört slipning och vid behov har vi även kompletterat och lagat stolparna med Silicon. Vid många av dem har vi varit tvungna att binda upp träd eller buskar som funnits runt omkring stolparna så dessa inte skulle skadas, då vi inte haft möjlighet att klippa växterna.
Vi har utfört rostskyddsmålning men även enbart målning beroende på det som Trafikkontoret beställt inom ett specifikt område. På cirka 90% av stolparna har vi utfört både grund- och täckmålning.

Mer intressant om detta projekt är att vi också har utfört klottersanering inom några av områdena i Stockholm. Vi har även reparerat plastskador och riktat vissa av belysningsstolparna för att korrigera dessa där det behövts.

Det efterarbete som vi alltid utför efter målningen är att vi kontrollerar färgtjockleken genom mätning så att det jobb vi genomfört stämmer med det som kunden beställt.
Något som varit väldigt roligt i detta projekt är att boende i ett område vid flera olika tillfällen sagt till oss att de är mycket nöjda med vårt arbete på platsen. Vilket alltid är trevligt att få höra och det gör oss medarbetare på Allblästring både glada och stolta för det utförda jobbet med dessa stolpar.

FAKTA: STOLPMÅLNINGSPROJEKTET

Beställare:  Trafikkontoret
Område: Stockholms Stad
Projektperiod: 2017–

Läs mer om beställaren på Trafikkontoret Stockholms Stads webbsida!

Stolpmålning till Trafikkontoret Stockholm Stad
Nymålade stolpar med texten "Nymålat", Stolpmålningsprojekt till Trafikkontoret  Stolpmålning till Trafikkontoret Stockholm Stad
Stolpmålning till Trafikkontoret Stockholm Stad
Stolpmålning till Trafikkontoret Stockholm Stad

Stolpmålning till Trafikkontoret Stockholm StadStolpmålning till Trafikkontoret Stockholm Stad
Allblästring på plats i Stockholm för projekt i stolpmålning

Varmt välkommen till oss!
/Teamet på Allblästring
08-771 73 44
info@allblastring.se

Har du frågor om ytskydd så som blästring och rostskyddsmålning?

Varmt välkommen att höra av dig till oss på Allblästring.  Våra kontaktuppgifter hittar du här!

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss