5 frågor till Mikael Andersson på Allblästring


Just nu är det mycket med alla båtar som ska blästras på grund av TBT. Den giftiga bottenfärgen Tributyltenn som många båtar har blivit målade med men som är förbjuden och ska saneras bort.”
Mikael Andersson berättar om ett av många projekt han är involverad i på Allblästring.

 

En av Mickes kollegor blästrar bottenfärg från en båt.

En av Mickes kollegor blästrar bottenfärg från en båt.

Allblästring har numera så många som 25 fast anställda. Under högsäsong är vi dessutom ännu fler som arbetar här då vi anlitar extern personal för att hinna med alla projekt som ska utföras under vår, sommar och höst. För att du ska ha möjlighet att lära känna några av våra fasta medarbetare lite bättre och få veta vilket arbete de utför brukar vi intervjua dem och presentera dem här i bloggen. Nu är det Mikael Anderssons tur att svara på våra frågor om vad han gör under veckodagarna.

”Micke” som de flesta av oss kallar honom har många år bakom sig inom IT- och Telecombranschen och har därför bland mycket annat det viktiga ansvaret för bolagets IT och telefoni. Läs nedan om hans mångsidiga arbete här hos oss.

1. Hej Mikael Andersson! Vilken roll har du på Allblästring?
– Projektledare främst inom administration och kan förklara min roll så här: 
Jag försöker stötta mina kollegor med saker som de inte hinner med under dagarna. Bland annat vår vd Peter och även Pelle som är ansvarig för verkstaden här i Länna industriområde. Till viss del hjälper jag också vår ekonomichef Sandra. 
I mitt arbete ingår att ta hand om alla fastigheter som vi äger. Har också ansvaret för datorerna och telefonin på firman och när det behöver införskaffas ny utrustning eller konfigureras i våra fastigheter.
Jag ser även till att alla bilar och kompressorer blir besiktigade och servade när det behövs. Beställer arbetskläder inför vintrar och somrar, just nu är det vinterkläder som ska till. Medverkar också vid olika revisioner och säkerhetsgenomgångar på firman för att vi ska klara våra certifieringar.

Mikael Andersson är ansvarig för att ta hand om alla Allblästrings fastigheter som lagerlokalerna på Smärgelvägen i Länna Industriområde.

Mikael Andersson är ansvarig för att ta hand om alla Allblästrings fastigheter som lagerlokalerna på Smärgelvägen i Länna Industriområde.

2. Hur ser en arbetsdag ut för dig?
– En arbetsdag med fart och fläkt, veckorna susar iväg…
Har ibland mycket med att hjälpa Pelle i den mån han behöver stöd med att sköta verkstaden. Till exempel med att beställa transporter och andra saker som han inte hinner med.
Även övriga kollegor får då och då min hjälp med diverse saker som kan behövas i de olika projekten. Jag gör lite inköp, hyr utrustning till dem och kör ibland ut maskiner som behövs till arbetsplatsen de utför arbete på.

Micke ser till att bilar och kompressorer blir servade och besiktigade. Ibland kör han ut maskiner som behövs till arbetsplatserna.

Micke ser till att bilar och kompressorer blir servade och besiktigade. Ibland kör han ut maskiner som behövs till arbetsplatserna.


3. Hur är kontakten med kunderna? 

Mycket är att svara i telefonen och ge kunderna lite hjälp i den mån jag kan hjälpa dem. Men även att ta emot och vidarebefordra information om eventuella nya arbeten som vi kan utföra och ska offerera på. Kontakten är varierande med kunderna men i min syn bara positiv och ibland riktigt underhållande.


4. Vilka projekt jobbar du med för tillfället?

– Just nu är det mycket med alla båtar som ska blästras på grund av TBT. Den giftiga bottenfärgen Tributyltenn som många båtar har blivit målade med men som är förbjuden och ska saneras bort.
Jag håller också på med ett ventilationsprojekt i fastigheten på Smärgelvägen här i Länna industriområde som snart är klart. Nu ska jag börja titta på att byta leverantör för telefonin och komma in i 2000-talet med en molnbaserad lösning. 

Allblästrings två lagerlokaler på Smärgelvägen i Länna Industriområde.

Allblästrings två lagerlokaler på Smärgelvägen i Länna Industriområde.

5. Vad är det roligaste i ditt arbete?
– Det roligaste är det varierande, växlande och flexibla arbetet. Det bästa jag gjort på många, många år! Och för att inte glömma alla trevliga kollegor.
Vi tackar för en mycket trevlig pratstund med Micke om hans arbetsdagar här på Allblästring och vårt samtal avslutas. 

Vill du kontakta Mikael eller har frågor om ytbehandlingar som målning och blästring? 
Då är du varmt välkommen att kontakta honom enligt nedan.
Mikael Andersson, Projektledare/Administration
Mikael Andersson
Projektledare / Administration
Växel:        +46 (0)8 771 73 44
Mobiltel:   +46 (0)70 426 47 73
E-post:      mikael.andersson@allblastring.se


*TBT, Tributyltenn: Läs mer om TBT, Tributyltenn på Wikipedia >>

Läs även den intressanta artikeln på SVT:s webbplats: ”Ett av världens giftigaste ämnen – bort från båten” här!  

Fastigheten på Smärgelvägen med både kontor och lagerutrymmen som Mikael Andersson är ansvarig för att sköta om.

Fastigheten på Smärgelvägen med både kontor och lagerutrymmen som Mikael Andersson är ansvarig för att sköta om.

 

Tidigare blogginlägg om fler av Allblästrings medarbetare läser du här!

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss