Byggprojektet med nya Skurubron

 

Vi på Allblästring är stolta över att medverka i det stora arbetet för Trafikverket att bygga den nya Skurubron. 


Trafikverkets bro
projekt har varit igång ända sedan december 2019 då startskottet gick. Under 2020 har Allblästring varit med och utfört sandblästring och vattenfräsning av motgjutningsytor på bropelare. Vårt arbete vid bron fortsätter även under 2021 och beräknas fortlöpa ända till 2022, då hela bron enligt Trafikverket ska vara klar. 
Allblästrings uppdragsgivare i detta gigantiska projekt är entreprenören Itinera S.p.A. Läs mer om arbetet med gjutningen av den första bropelaren på Trafikverkets webbsida!

Den nya Skurubron anläggs för att höja trafiksäkerheten, minska sårbarheten och gynna gröna transporter som kollektivtrafik och cykel. Dessutom kommer den förbättra flödet för trafiken längs med väg 222.
Intressant information om detta byggprojekt finns att läsa på Trafikverkets webbsida, här! Mer om arbetet som utförts under det senaste året: ”Ett års tid i text och bilder” hittar du här!

Nya Skurubron – Se bygget av Stockholms snyggaste bro

Detta gigantiska byggprojekt är vi mycket glada över att få vara delaktiga i. Men nu har du också möjlighet att se hur det går till att bygga nya Skurubron i den informativa filmen.
Den visar vilken stor teknisk utmaning det är att konstruera och anlägga den över Skurusundet. På Trafikverkets webbsida läser du mer och ser den syntolkade filmen ”Så här bygger vi Stockholms snyggaste bro”, här!


Om Trafikverket

Trafikverket gör Sverige närmare. Resor och transporter är nödvändiga för att vårt samhälle ska fungera.

Sverige är ett stort, avlångt och glest befolkat land. För att allt ska fungera måste vi kunna ta oss till varandra. Det handlar om allt från arbetspendling, släktkalas och matcher som ska spelas, till gods som ska levereras och tomater som ska hamna på tallriken.
Här har Trafikverket en avgörande roll. De har ansvaret för att underhålla och rusta upp tiotusentals mil av järnväg, vägar och färjeförbindelser. Samtidigt utvecklar de hela infrastrukturen genom innovativa lösningar som bidrar till att nå både klimatmålen och nollvisionen.
Läs mer på Trafikverkets webbsida >>
Och om broprojektet, Nya Skurubron här!

About Itinera S.p.A.
Itinera has been active in large-scale infrastructure projects and civil construction for more than 75 years, in Italy and around the world.
Established in 1938, today Itinera is part of the ASTM Group, the second toll road operator in the world with approximately 4.600 km of roads under concession.
ASTM is the main toll road operator in the North-west of Italy with approximately 1,423 km of network under concession, through the acquisition of joint control of Ecorodovias, manages approximately 3,087 km of roads in Brazil. The Group is also active in engineering, technology and installation projects, with total revenues of 2 billion Euro (2019) and 12,000 employees.
Today, Itinera is one of world’s top infrastructure players in terms of size, backlog and revenues, operating both as a contractor and on developing the greenfield concessions business.
Read more on their web page >>

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss