Ytskyddsarbete och mätning med Elcometer, Luleå Airport

Ytskyddsarbete på tre tankar på Luleå Airport av Allblästring

Under augusti utförde ett team från Allblästring ytskyddsarbeten på Kallax flygplats utanför Luleå. Tre tankar till flygbränsle både blästrades och målades invändigt. Därefter inspekterades även färgen och ytskyddet med Elcometer.

 

Tre av oss på Allblästring var i augusti 2021 på Kallax flygplats, eller Luleå Airport som det numera heter. Där utförde vi ytskyddsarbeten på de tre sista tankarna i projektet som innebar både invändig blästring, målning och färgmätning av ytskyddet med Elcometer.

Uppdraget var från början att totalt ytskydda fem stycken bränsletankar genom blästring och rostsskyddsmålning. Men vi färdigställde två av dem redan förra året, så detta var de tre sista att utföra arbeten på.

Detta projekt genomfördes som ett samarbete med Västerås Oljeteknik och Shell, vilket fungerade mycket bra.

Projektledare från oss var Sten-Åke Sjölund, han är ansvarig för många av Allblästrings projekt i norra Sverige och Lysekil. Stenis som han också kallas utgår från vårt kontor i Gävle. (Du hittar hans kontaktuppgifter längre ner i detta inlägg.)

 

Läs mer om inspektionen och färgmätningen med Elcometer och se fler foton, här nedanför. 

Inspektion och färgmätning med Elcometer - Allblästring

Mätning med Elcometer

Efter det första ytskyddsarbetet med blästringen målades tankarna invändigt med färgen Interline 984 till 500 my.

Sedan genomfördes mätningar för inspektion av färgen som målats med en så kallad Elcometer. Det är en mätare som man undersöker tätheten på målningen så den är tät (porsökare). Besiktningen utfördes till oss av företaget International.

Det duktiga teamet från Allblästring på tre personer utförde ett mycket bra ytskyddsarbete med både blästring och  rostskyddsmålning.

En av de tre var bland annat Ryszard Klopotowski som tagit dessa foton, han är lagbas vid många av våra entreprenadarbeten ute på fält.

Vårt uppdrag på flygplatsen i Luleå och del i detta projekt färdigställdes i slutet av augusti 2021.

 

 

Ytskyddsarbete och mätning med Elcometer på Luleå Airport. Kolla in Ryszards foton från projektet!

FOTO Ryszard Klopotowski

 

Har du frågor om blästringen och rostskyddsmålningen av flygplatsens tankar? Kontakta Stenis enligt nedan!

Sten-Åke Sjölund, Projektledare
Sten-Åke Sjölund
Projektledare
(Rostskyddsmålning, Broar, Cisterner, Fartygsmålning och Stolpmålning)
E-post sten-ake.sjolund@allblastring.se
Tel 070-615 16 20

 

Om Luleå Airport

Luleå Airport ligger i Luleå kommun, cirka sju kilometer utanför stadens centrum. Flygplatsen är in- och utreseflygplats för tio av Norrbottens fjorton kommuner.

Luleå Airport är Sveriges sjätte största flygplats sett till på antalet passagerare. Totalt sysselsätter flygplatsen 1 000 personer varav cirka 900 arbetar inom Försvarsmakten.

På Luleå Airport finns allt som behövs för att du ska få en riktigt bra start på resan eller vistelsen i länet. Här finns ett utbud av kommersiell service, restaurang, café, en taxfree-butik, goda parkeringsmöjligheter, tillgång till internet, möjligheter till vigsel, konferensrum och VIP-rum.

>> Läs mer om Luleå Airport här!

 

 

Om Västerås Oljeteknik

Företaget Oljeteknik som ligger i Västerås är ledande inom utrustning för bränslehantering för flygindustrin i Norden. På uppdrag av de ledande oljebolagen sköter de både service och installation för majoriteten av landets flygplatser. Ett växande verksamhetsområde är installation och service på oljeraffinaderier och oljedepåer.

Deras kompetens sträcker sig till och förbi utveckling och produktion av både dispenserbilar och det senaste inom teknik för tankbilar. De blir engagerade på ett tidigt stadium och utvecklar tillsammans med kunden ett komplett system som därefter implementeras i deras organisation.

Under de senaste åren har de stärkt sin position på den Nordiska marknaden och deras ambition är att växa ytterligare i Norden, dels genom organisk växt inom nuvarande marknader och affärsområden, dels genom att starta aktiviteter mot helt nya kunder och kundsegment.

Hantering av flygbränsle reguleras genom ett väldigt strängt regelverk, vilket formar basen i allt arbete som Oljeteknik utför.

>> Läs mer om Västerås Oljeteknik här!

 

 

Om Shell

Många företag väljer med fördel Shellkort för sina tjänstebils-, transportfordons-, och tunga lastbilsflottor. Med kopplingen till St1 kan Shell dessutom erbjuda företag inom industri- och marinmarknaden bulkprodukter för transport-, uppvärmning-, och tillverkningsändamål.

>> Läs mer om Shell i Sverige här!

>> Och om Shell Aviation här!

 

 

 

Vill du veta ännu mer om Allblästrings olika blästringsmetoder och rostskyddsmålning?

På vår webb finns mer information om blästring här, och om rostskyddsmålning här!

Läs mer om blästringWikipedia!
Klicka här 
för mer info om ytbehandling på Wikipedia! 


Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar till oss på Allblästring.

Eller kontakta oss via:
Tel 08-771 73 44
E-post info@allblastring.se

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om vårt sortiment, priser eller liknande? Mejla Peter Tilder på peter.tilder@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till ett kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss