Arbetsmiljön förbättrad – Mögelsanering via blästring

Arbetsmiljön inför senare rivnings- och renoveringsarbeten förbättrades i början av augusti på Höglandsskolan i Bromma. Då vi genom blästring hjälpte till att sanera bort allt mögel som fanns på syllen* längst ned på husfasaden.

 

Arbetsmiljön för personalen vid renoveringar är mycket viktig för många byggföretag idag. Detta visade sig bland annat då vi på Allblästring i början av augusti fick rycka ut för sanering av mögel på Höglandsskolan utanför Stockholm.

 

Blästring som metod vid sanering av mögel

På Höglandsskolan skulle stora renoveringsarbeten utföras då fasaden behövde bytas ut. Men den så kallade syllen* längst ned på husfasaden var angripen av mögel som måste saneras bort innan rivningen kunde påbörjas. Detta på grund av arbetsmiljöskäl för personalen som senare skulle riva fasaden.

Företaget Kvalitetsbygg R AB var ansvariga för det stora renoveringsarbetet på skolan i Bromma och var vår beställare när det gällde saneringen av möglet genom att blästra bort det.

Allt förarbete så som intäckning av huset så att sanden under blästringen inte skulle damma in genom fönster mm. var redan utförd av byggföretaget. Så vår del i arbetet innebar endast blästringen och den kunde utföras både snabbt och smidigt.

Två medarbetare från Allblästring var på plats under vår del i projektet på skolan. Tomasz Gehrmann har stor erfarenhet av denna typ av arbeten och var den som sandblästrade syllen på fasaden. Mikael Andersson hos oss var med och stöttade honom under saneringsarbetet för att få bort möglet.

 

Arbetsmiljön blev bättre via blästringen

För oss på Allblästring är både små och stora projekt betydelsefulla och prioriterade. Uppdraget på Höglandsskolan i Bromma var ett litet arbete men ack så viktigt ändå. Detta då nu arbetsmiljön inför rivningen och den fortsatta renoveringen förbättrats avsevärt genom vår blästring av syllen* för att få bort möglet.


Vad är en syll och vilken funktion har den?

Läs svaret på Wikipedia!

FAKTA – MÖGELSANERING GENOM BLÄSTRING

Projekt: Höglandsskolan i Bromma.

Beställare: Kvalitetsbygg R AB.

Tidpunkt: 4 augusti 2021.

Plats: Djupdalsvägen 15, Bromma.

Utfört arbete: Blästring av mögelangripen syll* längst ned på fasad.

 

Vill du veta mer om våra olika blästringsmetoder och specifikt om sandblästring?

Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar till oss på Allblästring. Kontaktuppgifter till våra medarbetare hittar du här!

Eller kontakta oss via:
Tel 08-771 73 44
E-post info@allblastring.se

Arbetsmiljön förbättras – Mögelsanering med blästring

FOTO: Mikael Andersson.

Följ projektets gång med att förbättra arbetsmiljön genom blästringen av syll på skolans fasad. Se alla våra foton i galleriet nedan.

 

 

Om Kvalitetsbygg R AB

Kvalitetsbyggsgruppen är en miljövänlig byggkoncern med cirka 80 anställda som utför entreprenader inom nyproduktion, ROT, mark och betong åt nöjda och återkommande kunder.

De erbjuder merparten av byggrelaterade tjänster under ett och samma tak och deras kunder är såväl företag som privatpersoner.
>> Läs mer om Kvalitetsbygg här! <<

 

Om fastighetsägaren SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. De är ledande inom utbildningsmiljöer sedan 1991.

För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar de Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösningar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar SISAB till att forma framtidens Stockholm.
>> Läs mer om SISAB här! <<

Om Höglandsskolan

Höglandsskolan är en kommunal grundskola med ungefär 400 elever. Det är en F-9 skola med en parallell i årskurs F-3 och två paralleller i vardera årskurs 4-9.

Den grundades 1931 av Manne Ingelög med en pedagogisk idé om att varva praktiskt och teoretiskt arbete, vilket resulterade i skolans estetiska arbetssätt.

Skolan ligger i stadsdelen Höglandet i Bromma och byggdes 1932 efter ritningar av Birch-Lindgren Ottesen. Det närliggande området präglas av fristående villor och grönområden.

>> Läs mer om Skolans fastigheter hos SISAB! <<
>> Läs mer om Höglandsskolan på Stockholm Stads webbsida! <<

Vill du veta mer om våra olika blästringsmetoder och specifikt om sandblästring?

Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar till oss på Allblästring. Kontaktuppgifter till våra medarbetare hittar du här!

Eller kontakta oss via:
Tel 08-771 73 44
E-post info@allblastring.se


/Teamet på Allblästring

 

*En syll[1] är en marknära balk som tjänar som underlag för någon annan konstruktionsdetalj. (Informationen om syll kommer från Wikipedia)

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss