Gasverket hus 8 vinner årets ROT-pris – Stort grattis!

ROT-priset - Vinnare 2021, Gasverket hus 8

FOTO/BILD: Stockholms Byggmästareförening

Stort grattis till Gasverket Hus 8 för vinsten av årets ROT-pris 2021!

ROT-priset instiftades av Stockholms Byggmästareförening 1990 och är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggnation i Stockholm. Priset ges till det projekt där beställare, arkitekt och byggentreprenör bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter.

Även om vi inte medverkat i arbetet med just fastigheten Gasverket Hus 8, är vi mycket stolta då ett team från oss på Allblästring under året varit delaktiga i tre andra mycket liknande renoveringsprojekt av tegelbyggnader i det nya området Norra Djurgårdsstaden.

 

Stadsutvecklingsprojektet i Norra Djurgårdsstaden

Gasverket Hus 8 ligger i det nya området Norra Djurgårdsstaden – ett stort stadsutvecklingsprojekt där det tidigare varit industriområde, som nu byggts om och förvandlats till en helt ny stadsdel i Stockholm. Många av fastigheterna är arkitekten Ferdinand Bobergs vackra gamla tegelbyggnader som nu är renoverade och finns kvar för oss att njuta av.  

Mer intressant information om det stora byggprojektet i Norra Djurgårdsstaden finns på Stockholm Stads webbsida!

 

Gasverket Hus 9, Hus 14 och Hus 27 har blästrats och målats

I det nya området var vi på Allblästring delaktiga i de stora ombyggnationerna av fastigheterna; Gasverket Hus 9, Gasverket Hus 14 och Gasverket Hus 27. Också de fantastiska tegelbyggnader med vackra lokaler.

Där både blästrade och målade teamet från oss balkarna, väggarna samt fönsterpartierna. Samma arbete utfördes i de tre byggnaderna, bland annat var det alla metalldetaljer som blästrades och målades. Även på husens vackra inomhusfasader av tegel utfördes blästring och hela arbetet genomfördes verkligen med tanke på att tillvarata byggnadernas särdrag och kvaliteter.

ML DEMO, Rivners och Hägerstens Glas var våra beställare för dessa tre renoveringsprojekt. Ansvarig projektledare för vår del i uppdragen sa efter att arbetet var färdigställt i en intervju bland annat att det roligaste med projektet var att samarbeta med de andra företagen på plats.

Allblästrings projektledare berättade också hur teamet löste problemet för att undvika allt blästerdamm i lokalerna både inomhus och utanför byggnaden. Läs gärna det tidigare blogginlägget om ombyggnationen av Gasverket Hus 14 i Norra Djurgårdsstaden, här!

I blogginlägget hittar du dessutom många fina foton från projektet med den vackra tegelfasaden och fastigheten.

 

Blästring Norra Djurgårdsstaden – Intervju Kaj Stenberg

 

Om ROT-priset

ROT-priset instiftades av Stockholms Byggmästareförening 1990 och är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggnation i Stockholm. Priset ges till det projekt där beställare, arkitekt och byggentreprenör bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter. Läs mer om årets vinnare av ROT-priset, här!

Kriterier för deltagande i tävlingen

För att ha rätt att delta i tävlingen gäller att:

  • projektet är av ROT-karaktär
  • projektet är slutbesiktigat senast januari under innevarande år
  • byggentreprenören ska jobba på AB eller ABT mot byggherren

De kriterier som bedöms är hur projektet:

  • tillvaratar byggnadens särdrag
  • håller hög byggteknisk kvalitet
  • är långsiktigt hållbar med hänsyn till ekonomi, miljö och sociala faktorer

 

 

Om Stockholms Byggmästareföreningar

Stockholms och Gotlands Byggmästareföreningar är de lokala branschorganisationerna för bygg-, anläggnings- och specialföretag som gör skillnad! För närmare 850 medlemmar opinionsbildar de för att stärka bygg- och anläggningsbranschen. De samarbetar och agerar i hela regionen och för en dialog med politiker, kommuner, myndigheter och beställare om byggandets förutsättningar.

De är en mötesplats för alla bygg-, anläggnings- och specialföretag – små som stora. De skapar möjligheter för medlemmarna att utvecklas genom att träffa andra byggare, beställare, beslutsfattare och myndigheter. De bidrar till att sina medlemsföretag blir mer attraktiva arbetsgivare och får de bästa förutsättningarna för att skapa affärsmässig samhällsnytta.

 

Om ML DEMO AB

ML DEMO är det smidiga rivningsföretaget som är din partner i byggbranschen och erbjuder ett brett utbud av tjänster. De utför det mesta inom områden som rivning, sanering, diamanthåltagning, pann och tankdemontering samt projektsamordning.

Läs mer om ML DEMO på deras webbsida!

 

 

Om Hägerstens Glas

Komplett partner av lösningar i glas. Hägerstens Glas erkänner, de har alltid gillat glas. Inte bara för att glas kan vara levande, vackert, säkra och samtidigt skydda mot insyn.

Nej, utan mer för de oändliga möjligheter som glas kan erbjuda. För dem är det viktigt att lyssna till just dina önskemål, att upplysa om alternativa lösningar och produkter. För det ligger liksom i deras natur, att vilja göra sitt bästa i alla situationer.

Läs mer om Hägerstens Glas, här!

 

Om Rivners

Rivners utför alla arbeten inom selektiv rivning, tungrivning, ROT-rivning, håltagning och sågning i betong samt sanering av PCB och asbest. Tillsammans med deras moderbolag Lotus AB och systerbolag Rivab är de störst i Sverige på allt inom rivning.

Läs mer om Rivners, här!

 

Vill du veta mer om Allblästrings olika blästringsmetoder och rostskyddsmålning?

Läs mer om Allblästrings olika blästringsmetoder, här och om rostskyddsmålning, här. Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar till oss på Allblästring. Kontaktuppgifter till våra medarbetare hittar du här!

Eller kontakta oss via:
Tel 08-771 73 44
E-post info@allblastring.se

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss