Sandblästring för industrikänsla på kontor

Från oktober till början av december 2021 utförde vi på Allblästring renoveringsarbeten med bland annat sandblästring i en fastighet i Stockholms innerstad. Då det var en invändig kontorsrenovering kunde projektet, kallat Härden, genomföras trots att det var vintersäsong.

Hyresgästen ville få en industrikänsla på sitt nya kontor varför vi anlitades för att blästra i lokalen. Efter en välgjord intäckning av ett annat företag satte Bogdan och hans team först upp mobila ventilationer. Sedan utfördes sandblästringen på balken under trappan och de 74 betongpelarna som fanns på flera olika våningsplan i kontorslokalen.

 

En kontorsfastighet skulle renoveras och arbetet genomfördes under perioden 27/10–3/12 2021. Då renoveringen utfördes inomhus i byggnaden kunde arbetet ske utan påverkan av det osäkra vintervädret.

 

Platsen där renoveringen skedde var på Hälsingegatan 40 i Vasastan i centrala Stockholm. Då kvarteret där kontorsfastigheten ligger heter Härden kallas projektet för just ”Härden”.

 

Vår del i arbetet med blästringen skulle utföras på grund av det estetiska då kontorets nya hyresgäster, företaget som skulle flytta in ville ha en skön industrikänsla i sina nya och uppfräschade lokaler. Därför skulle vi blästra i kontorslokalen som var på flera olika våningsplan i fastigheten för att få till den efterfrågade industrikänslan.

 

Det som var annorlunda med detta jobb mot andra blästringsprojekt var att stolparna och balken egentligen var i fint skick redan innan vår renovering påbörjades. Då de sedan tidigare var helt färdigrenoverade och nymålade.

 

Sandblästring av betongpelare och balk

De tre olika delarna i renoveringsarbetet som vi på Allblästring var delaktiga i var bland annat;

  1. Instruktioner inför intäckning i lokalen. För att skydda övriga ytor i lokalerna mot blästerdamm gav Boguslaw, eller av oss kallad Bogdan, information och råd till vår beställare PQ Projektledning och företaget som de anlitat för att utföra arbetet med intäckningen av alla 74 pelare. Detta så att det inte skulle damma in på ytorna runt om i hela fastigheten.

  2. Ventilation. Därefter monterade Bogdan och hans team mobila ventilationer vid respektive pelare, vilka var hela 74 stycken i den nya kontorslokalen.
  3. Blästring. Sedan utförde killarna från oss själva sandblästringen av alla de 74 betongpelarna och balken under trappan. Detta skedde på flera olika våningsplan i kontorsfastigheten.

 

Efter detta var det ett annat företag som ansvarade för omhändertagandet av blästeravfallet och hela städningen efter vårt blästringsarbete. Hyresgästerna skulle sedan flytta in så snart renoveringen och alla anpassningar i lokalen var utförda.

 


Vår beställare var
PQ Projektledning som ansvarade för hela det stora renoveringsprojektet av fastigheten till fastighetsbolaget Humstad Stadsutveckling AB.


Vårt arbete med installation av mobila ventilationer och blästring var både intressant och krävande då det var t
rånga utrymmen samtidigt som det var många olika yrkesgrupper på plats och företag inblandade i projektet. 

Dessutom kom vi in i ett sent skede av byggprocessen, men arbetet med både instruktioner för intäckning, ventilation och sandblästring flöt på bra tack vare ett mycket fint samarbete med vår beställare, PQ Projektledning.

 

FAKTA – Sandblästring i kontorslokal för industrikänsla

Projekt: Härden, installation av mobil ventilation och sandblästring av betongpelare och balk i kontorslokal
Beställare: PQ Projektledning
Tidpunkt: Q4, 2021.
Plats: Hälsingegatan 40 i Vasastan, Stockholms innerstad.
Utfört arbete: Instruktioner inför intäckning, montering av ventilation och sandblästring av 74 stolpar och en balk. 

 

Följ vår del i projektet ”Härden” med ventilation som sattes upp och sandblästring som utfördes; Se våra foton från arbetet längst ned i inlägget.

FOTO Bogusław och Peter, Allblästring.

Om PQ Projektledning

PQ Projektledning grundades 2007 och har idag genomfört fler än 1400 uppdrag åt cirka 200 återkommande offentliga och privata kunder, i huvudsak i Sverige med fokus på Mälardalen och Stockholmsregionen. Bland deras kunder återfinns nästan alla aktörer på bygg- och fastighetsmarknaden – privata fastighetsägare, stat och kommun, vård och landsting samt industrin. De är drygt ett 40-tal medarbetare och har kontor i Stockholm, Västerås och Eskilstuna.

  • De erbjuder rådgivning, projektledning, projekteringsledning och byggledning. Externa resurser knyts till projektet i nära samråd med kunden.
  • De arbetar alltid på uppdrag av byggherren. Det garanterar deras oberoende gentemot entreprenörer och andra konsulter samt besparar dem besvärliga intressekonflikter.
  • De jobbar som ett lag och kvalitetssäkrar sina medarbetares arbete och kompetenser genom väl implementerade och dokumenterade processer.
  • De är stolta över sin inriktning och gör inte avkall på den. Deras helhjärtade fokus är att driva sina uppdragsgivares projekt inom fastställda ramar och villkor.

Läs mer om PQ Projektledning på deras webbsida!

 

 


Vill du veta mer om projektet med 
installation av ventilation och sandblästring?

Varmt välkommen att kontakta Peter Tilder hos oss som gärna svarar på dina frågor om till exempel vikten av god intäckning och ventilation vid sandblästring.

Peter Tilder
Peter Tilder
08-771 73 44
info@allblastring.se

 

 

Vid projektet ”Härden” sattes ventilation upp och sandblästring utfördes;
Se alla foton här nedan från vårt arbete.

FOTO Bogusław och Peter, Allblästring.

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss