Snabb leverans av olika gods på rostskyddsverkstaden

På rostskyddsverkstaden hos Allblästring kommer det in gods och objekt som kan vara av helt olika karaktär. Det handlar om föremål som går att frakta till oss i Länna industriområde, söder om Stockholm. Här har du möjlighet att både blästra och rostskyddsmåla ditt gods som till exempel kan vara containrar, element, spontar, bardiskar, bilar, fälgar, utemöbler, räcken och grindar. Vi tar emot beställningar från både företag och privatpersoner.

 

Allblästrings verkstads absoluta styrka är att vi kan få fram många leveranser på väldigt kort tid oavsett när godset kommer in. Det gäller inte bara det som blästras utan som dessutom ska målas av oss. De gods, objekt och föremål som kommer in kan se helt olika ut, bland annat så blästrar och målar vi element och har även många arbeten med räcken och grindar. Där är beställarna både företag och privatpersoner, se foton på element efter blästringen och målningen, längre ned i inlägget.

Nyligen har vi haft ett projekt med parkbänkar som efter blästringen hos oss blev fraktade till firman Bomans för lackering och sedan montering av nya träribbor till bänkarna. Vilka nu förmodligen är lackade och fina att sitta på. Det rörde sig om cirka 56 stycken parkbänkar som vi arbetade med (längs ned i blogginlägget ser du foton innan och efter blästringen).

En annan stor kund till oss är smidesföretaget Torvalla Smide, där vi till exempel kan utföra blästring och målning av balkar upp till 12 meter långa. Även räcken, plåtar och alla möjliga olika stålkonstruktioner. Företaget Kojapo anlitar oss när de vill snygga till sina spontar. Dessa blästras och målas av oss (se foton nedan) och därefter målar vi även på deras logga.

Till Rödhammarbolagen blästrar vi bojsvep innan dessa går till varmförzinkning. På båtar är det vanligast att vi först utför blästring och sedan målning upp till vattenlinjen på skrovet. Arbeten med båtar är något som vi utför till både privatpersoner och företag. Projekt med stora demoleringsverktyg där vi utför slipning och målning för att de ska få en enhetlig kulör kan även komma in till oss. Dessutom får vi ofta in maskinflak, schaktflak och stora containers till rostskyddsverkstan.

 

Många beställningar gäller fälgar till hjul som ska blästras och målas, dessa kommer från både privatpersoner och företag. Även cykel- och MC-ramar, karosser och andra bildelar, denna sortens beställningar är främst från privatpersoner. Det kan också vara stolar och bord i stål, så som caféstolar och dylikt. Även objekt som soffgavlar och så kallade ormbunkssoffor. Ofta utför vi även arbeten på olika konstverk till kreativa konstnärer. Där är det många gånger både blästring och målning som ska göras och ibland även blästring med glaskulor.

Ibland blästrar vi även gods av trä, där beställaren till exempel inte vill ha träytan slät utan vill ha struktur på sitt träföremål. Det kan till exempel vara en hel del trämöbler och träskivor. Många anlitar oss även när de vill ha  glasskivor frostade. Dessa kan vara av helt olika varianter och storlekar, men blästring är att föredra vid frostning av glas. Se nedan foton från några av våra olika objekt och gods vi har haft på vår rostskyddsverkstad den senaste tiden.

 

Många av våra mycket olika projekt med blästrings- och målningsarbeten, se foton här nedan.

 

Blästring och målning av element

 

 

 

Blästring av parkbänkar

 

 

Blästring och målning av spont

 

 

 

Blästring och målning av bardiskar, före- och efterbilder nedan

 

 

Blästring av bil på rostskyddsverkstaden

 

TEXT PER LUNDBERG
FOTO MIKAEL THORSELL

 

 

 

Om Torvalla Smide AB

2012 startades Torvalla Smide i Handen och idag är det ett snabbt expanderande företag i ständig utveckling med fokus på kvalitet. De levererar sina slutprodukter med effektivitet och med högsta klass, enligt kundens önskemål. De är ett modernt bygg- och smidesföretag som monterar och tillverkar allt inom smide och stålkonstruktioner. I företaget finns stor erfarenhet, entusiasm och kunskap. Deras ambition är att ligga längst fram i utvecklingen när det gäller teknik, kunskap, service, miljö och kvalitet. Läs mer om Torvalla Smide här!

 

Om Kojapo

Kojapo arbetar för ett säkrare och mer hållbart VA-Sverige. De hjälper Sveriges vatten- och avloppsverksamheter att skapa säkra arbetsmiljöer ute på fältet. Dessutom bidrar deras produkter och metoder till kostnadseffektivitet och miljömässig hållbarhet. Sedan starten 1972 har de varit en stabil aktör i det system som säkerställer att dricksvatten kan distribueras till svenska industrier, fastigheter och hushåll på ett säkert sätt. Från början verkade de inom åkeribranschen där de ofta lade märke till stora säkerhetsbrister i samband med VA-arbeten. De bestämde sig då för att göra något åt det.

Sedan 1979 heter de Kojapo och säljer och hyr ut ett brett sortiment kvalitets- och säkerhetsprodukter som underlättar arbetet och framförallt minskar säkerhetsriskerna för alla de fackmän som arbetar i och kring schakter, brunnar samt avlopps- och vattenreningsverk. Deras produkter förebygger belastningsskador, akuta skador och till och med dödsfall som kan ske när säkerhetsrutiner vid schaktning och släntning brister. Läs mer om Kajapo på deras webbsida!

 

 

Om Rödhammarbolagen AB

Rödhammarbolagen är ett mekaniskt företag som tillverkar och marknadsför produkter inom Industri VA och VVS till nyanläggning, reparation och underhåll. Företaget grundades år 1907 och erbjuder produkter inom VVS sedan 1944. För dem har ambitionen alltid varit att sträva efter starka och kvalitativa produkter, även att använda sig av moderna och tekniska hjälpmedel i verksamheten till gagn för rationell, kvalitetssäkrad och miljömedveten produktion.

Deras kunder är till största delen grossister, entreprenörer och kommuner över hela Sverige. De distribuerar numera sina produkter till ledande rörgrossisterna via företaget Kojapo AB för att hålla en hög tillgänglighet och servicegrad till slutkunden och Kojapo sköter en stor del av marknadsföringen och försäljningen. Läs mer om Rödhammarbolagen här!

 

Om Bomans

Bomans grundades 1908 och har utvecklats från att utföra enklare våtlackering till komplett ytbehandling. Bomans Lackerings utbud går från enklaste avfettning och lackering till de mest avancerade elektrolytiska ytbehandlingarna. Hos dem finns samtliga processer under samma tak. Det ger lägre transportkostnader, ett snabbare flöde, mindre administration och en lägre miljöbelastning. Läs mer på Bomans webbsida!

 

 

Välkommen att kontakta Allblästrings ytskyddsverkstad

Du är alltid välkommen att kontakta oss på verkstan med dina frågor. Du hittar oss på Fräsarvägen 5B i Länna industriområde, i Skogås, söder om Stockholm. Innan du kommer med ditt gods ber vi dig först ringa och boka in arbetet till oss på 08-771 73 44 och via info@allblastring.se, stort tack.

 

Per Lundberg
Per Lundberg
Verkstadschef
Mejla Per
+46 (0)8 771 73 44

 

Varmt välkommen till oss!

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss