Hersby Vattentorn på Lidingö – se videon

Lidingö stad informerar om renoveringen avvideon här ovanför. Den är publicerad på deras Häng med på en rundvandring! Hersby vattentorn renoveras och arbetet beräknas vara klart till hösten 2022. Därefter ska övriga två vattentorn på Lidingö (Käppala och Näset) renoveras. Syftet är att säkerställa framtidens vattenförsörjning för Lidingöborna.

Vattentornet i Hersby har nu helt tömts på vatten på grund av entreprenaden. Cisternen rymmer normalt hela 3 000 kubikmeter vatten. I videon berättar projektledaren Clas Cramer mer om vad som ska göras under renoveringen.”

 

 

Renoveringen av Hersby vattentorn utförs av oss på Allblästring. FOTO Vujadin ”Jadde” Blagojevic.

 

Fakta om Hersby vattentorn och renoveringen från Lidingö Stad

Hersby vattentorn byggdes 1949–1950 och ligger på en kulle på Vattentornsvägen, mellan Hersby och Mosstorp. Det är ett av tre vattentorn på Lidingö och de övriga ligger i Käppala och på Näset. Det har nu blivit dags att renovera tornen, ett per år under tiden 2022–2024 och Hersby vattentorn är först ut. Lidingö Stad är ägare av tornen och de meddelar på sin webbsida att arbetet med Hersby vattentorn utförs av Allblästring AB och att det ska utföras reparationer invändigt och bytas tätskikt på taket. Projektet startade i februari 2022 och beräknas vara klart till hösten.

Läs mer om arbetet med Hersby vattentorn, här!

 

Om Lidingö Stad

Lidingö har stora grönområden och många platser att må bra på. Här bor cirka 48 000 invånare. Ön har ett rikt kultur- och föreningsliv, flera naturreservat, konfererens- och spaanläggningar i natursköna områden. Kommunen har vänorter i Finland, Lettland och Kalifornien.

Visionen för Lidingö stad

Lidingö är den unika och trygga skärgårdsstaden som utvecklas varsamt och i takt med Lidingöbornas behov. Ett tydligt fokus på kärnverksamheterna ger hög kvalitet i servicen och en låg skatt för de boende i kommunen. Lidingö stad ger goda förutsättningar för lokala företag, ett aktivt civilsamhälle och livskraftigt föreningsliv.

Trafik och infrastruktur

När det gäller trafik och infrastruktur är Lidingö en dynamisk ö som hela tiden utvecklas. Här pågår ständigt projekt för att det ska bli en bättre plats att bo på. Du har möjlighet att läsa mer om allapågående arbeten i Lidingö Stad, så som arbeten med vägar, parker eller byggnader här!


>> Läs mer
om Lidingö Stad på deras webbsida!
>> Ännu mer info om Lidingö finns på Wikipedia!

 

 

 

Har du frågor om våra betongreparationer och renoveringen av vattentornet? Välkommen att kontakta platschefen!

Vujadin ”Jadde” Blagojevic
Platschef
Mark, anläggning och betong

E-post Mejla Vujadin
Tel 08-771 73 44
Mobil 076-037 80 22

 


Hersby Vattentorn. FOTO Lidingö Stad.

 

 

Läs vårt tidigare blogginlägg om renoveringsprojektet vi utför vid Hersby vattentorn på Lidingö här!

 

Till Lidingö Stads Facebooksida med filmen och informationen, klicka här!

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss