Föredrag om ”En rostskyddsentreprenörs vardag”

Se bildspelet här ovan från paneldebatten om ”En rostskyddsentreprenörs vardag”.

 

”En rostskyddsentreprenörs vardag” var en paneldiskussion som hölls i samband med Ytskyddsdagarna 2022. Kurt Fredrikson från Ytskyddsakademien och Seapen Consulting AB var moderator på scenen. I panelen fanns Peter Tilder från oss på Allblästring och Anders Strandberg från företaget ST Control AB.

De som lyssnade fick med sig aktuella frågeställningar för rostskyddsbranschen med diskussioner om bland annat: Vilka är de stora utmaningarna för denna verksamhet idag? Är arbetskraftsrekrytering en utmaning? Utmaningar de kommande 3–5 åren? Vilka miljöfrågor tror man är de svåraste att lösa inom rostskyddsentreprenad?

 

Föredraget om ”En rostskyddsentreprenörs vardag” hölls i samband med Ytskyddsdagarna 26–27 april 2022 under den första eftermiddagen. Då fanns detta tillfälle att lyssna på paneldebatten där Kurt Fredrikson var moderator för diskussioner och ställde frågor i ämnet ”En rostskyddsentreprenörs vardag”.

Entreprenörerna Peter Tilder från oss på Allblästring och Anders Strandberg från företaget ST Control AB medverkande på scenen. Tillsammans med Kurt togs aktuella frågeställningar för rostskyddsbranschen upp och var förhoppningsvis det som åhörarna fick med sig från föredraget, bland annat:

 

 • Vilka är de stora utmaningarna för denna verksamhet idag
 • Utmaningar de kommande 3–5 åren
 • Vilka miljöfrågor tror man är de svåraste att lösa inom rostskyddsentreprenad
 • Vad kan man förvänta sig av färgtillverkare och beställare?
 • Hur ser man på behovet av ökad kompetens i branschen?
 • Är Frosio och Ytskyddsakademien viktiga för ökad kompetens?
 • Är arbetskraftsrekrytering en utmaning?

 

 

”En rostskyddsentreprenörs vardag” Paneldiskussion på scen under Ytskyddsdagarna 2022

FOTO: Per Erik Eriksson, International Färg AB

Diskussioner på scenen under Ytskyddsdagarna 2022. FOTO: Per Erik Eriksson, International Färg AB

 

Om Kurt Fredrikson, Ytskyddsakademien och Seapen Consulting AB

Kurt Fredriksson har under 44 år byggt en verklig spetskompetens gällande:

 • rostskyddsmålning
 • plåtmålning
 • målning av tak & fasader
 • industriellt träskydd.

Han har ett stort nätverk inom ytskyddande målning och har initierat och deltagit i framtagandet av Svensk Standard för plåtmålning/tak, SS 1840-serien samt deltagit i CEPE (EU för Rostskyddsstandarder). Kurt har arbetat i hela Europa med rostskydd och metallmålning och representerat Sveriges Färgfabrikanter i Swerea Kimab (f.d Korrosionsinstitutet ). Han har också medverkat i en styrgrupp för framtagning av certifiering av industriellt målade paneler CMP. Kurts befattningar inom färgindustrin har varit produktchef, försäljningschef, Business Development Director och vd.

Läs mer om Ytskyddsakademien här!

 

Om Anders Strandberg och företaget ST Control AB

Anders har mer än 30 års erfarenhet av rostskyddsmålning och är certifierad Frosio Inspector Level III sedan 2011. Han har arbetat i branschen sedan 1987 med eget rostskyddsföretag och som kontrollant och besiktningsman. Med god kännedom i Norsok M-501 projektering och dokumentation samt underhåll broar och infrastruktur arbetar Anders både i Falun och Stockholm.

SURFACE TREATMENT CONTROL – ST Control AB samlar kompetens inom korrosionsskydd och rostskyddsmålning. På företaget har de tillsammans många års erfarenhet av rostskyddsmålning och kontroll av ytbehandling samt erfarenheter från offshoremiljöer, brobyggnad, stålbyggnad och vattenkraft m.m.

Läs mer om ST Control AB här!

 

Om Peter Tilder, Allblästring

Peter har mer än 25 års erfarenhet av blästring och rostskyddsmålning. Han är vd här på Allblästring och blev under 2021 FROSIO Certified Surface Treatment INSPECTOR LEVEL 3.

 

Har du frågor till Peter Tilder som också var med på föredraget om rostskyddsbehandlingar?

När du vill ha stöd med rostskyddsbehandlingar för ett hållbart ytskydd, hör gärna av dig till oss på Allblästring via e-post info@allblastring.se, ring oss direkt på 08-771 73 44 eller fyll i kontakformuläret här! Vi kontaktar dig så snart vi har möjlighet.

Eller hör av dig direkt till Peter Tilder – certifierad Frosioinspektör, enligt nedan. Varmt välkommen till oss!

 

Peter Tilder, vd
Peter Tilder
FROSIO Certified Surface Treatment INSPECTOR LEVEL 3

Växel +46 (0)8 771 73 44
Mobil +46 (0)708 771 734
peter.tilder@allblastring.se

 

Ytskyddsdagarna gick av stapeln den 26–27 april i år, läs mer om eventet på ytskydd.com.

”En rostskyddsentreprenörs utmaningar” – Läs hela artikeln som Kurt Fredrikson skrivit från Ytforum 22-02.

  
Läs artikeln ”En rostskyddsentreprenörs utmaningar” från Ytforum 22-02 (sid 36–37), skriven av Kurt Fredrikson, som pdf-fil, här!

För att läsa hela tidningen Ytforum, klicka på bilden ovan eller klicka här!

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss