Referensprojekt till Trafikverket, Parks and Resorts och Kolmården 


Trafikverkets bandvagn slipad och maskad på vår verkstad. 


Färdigmålade och klara bandvagnar. Foto: Mikael Thorsell.

 


Skalmans bil, färdigmålad. Foto: Mikael Thorsell


Pågående blästring av Skalmans bil till Kolmården. 

 

På Allblästrings egen verkstad har vi hela tiden inne gods av alla de slag för bland annat blästring, slipning och målning. Två av våra senaste lite mer spännande projekt har exempelvis varit ett stort arbete med bandvagnar i massor till vår beställare Trafikverket. Dessutom har vi även haft Skalmans bil inne för renovering till kunden Parks and Resorts, som ska stå i Kolmårdens upplevelsepark.

 

I vår egen verkstad som ligger i Länna industriområde söder om Stockholm har vi en yta på 1 200 kvadratmeter. Där finns alltså gott om plats för att utföra arbeten som inte lämpar sig att göra utomhus. De stora ytorna gör det också lättare att samla in och ta hand om avfall på bästa sätt. I detta blogginlägg vill vi nu presentera de två referensprojekten, det ena som vi utfört till Parks and Resorts, Kolmården och det andra till Trafikverket med bandvagnar som vi håller på att arbeta med för fullt just nu.

 

 

Bandvagnar grundmålade av oss på Allblästring.

Referensprojekt: Bandvagnar till Trafikverket

Trafikverket skickar just nu bandvagnar i massor till oss för behandling. Först slipas och maskeras bandvagnarna. Därefter målas de med en tvåkomponent epoxiprimer i grunden. Sedan målas överbyggnaden med vit tvåkomponent polyuretan.

Cirka 10 cm upp från nederkant och hela under målas med en svart tvåkomponent polyuretanfärg. Även hjulen som driver banden målas svarta.

 

 

Skalmans bil, färdigmålad.

 

Referensprojekt: Skalmans bil till Parks and Resorts upplevelsepark Kolmården

Ännu en stor kund som vi på Allblästring har är Gröna Lund som ingår i koncernen Parks and Resorts. Till dem blästrar och målar vi allt möjligt både stort och smått. Vissa projekt sker här på verkstaden och andra ute på plats på tivolit. Sedan tidigare har vi bland annat blästrat och målat åkattraktionen ”Vilda Musen” och Nyckelpigan med gott resultat.

För inte så länge sedan kom även ”Skalmans bil” in från dem. Bilen är ingen karusell utan är till för att barnen skall kunna leka i den och även bli fotograferade.

Den lämnades in till oss på verkstaden i Länna industriområde söder om Stockholm och blev där både blästrad och därefter målad med ett specialprogram som kunden har valt. Ramen målades svart och fälgarna vita. När vårt jobb var helt klart utförde de själva montage av grill, kapell, säten och ryggstöd etc.
Men Skalmans bil kommer dock inte stå på Gröna Lund utan på Kolmårdens Djurpark i området ”Bamses Värld”. Och vem vill väl inte hänga med Skalman och köra hans bil, han är ju kompis till världens starkaste björn Bamse!

 

 

 

 

Om Trafikverket

Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar.

Trafikverkets uppdrag innebär i praktiken att de ska se till transportsystemet fungerar, vilket är en förutsättning för att samhället ska fungera. Trafikverket skapar förutsättningar för att alla transporter och resor sker på bästa och säkraste sätt, oavsett var man bor. Dessutom med hänsyn till miljö och hälsa.

Det sammanfattas i deras vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Läs mer om Trafikverket på deras webbsida, här!

 

 

Om Parks and Resorts

I Parks and Resorts ingår några av landets främsta upplevelseparker: Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. De har Tillsammans roat och engagerat människor i 138 år.

Tillsammans välkomnar Parks and Resorts nästan tre miljoner gäster årligen, sysselsätter drygt 4 000 personer (varav drygt 300 på årsbasis) och har en omsättning på 1,4 miljarder.

De strävar efter att erbjuda världens bästa parkupplevelser. För att uppnå det investerar de allt överskott i utveckling av utbud och kvalitet. Sedan 2006 har det blivit drygt 2,2 miljarder kronor i nya miljöer, attraktioner, djurhägn och restauranger. En viktig del av verksamheten, utöver att leverera skratt och upplevelser, är forskningen och bevarandearbetet som bedrivs inom ramen för våra djurparker. Allt de gör är tydligt förankrat i deras fyra värdeord: säkerhet, omtanke, upplevelse och effektivitet.

Parks and Resorts är ett familjeföretag som vill fortsätta att roa i generationer framöver. Med ett perspektiv som är så långsiktigt krävs att de tar ansvar för den påverkan deras verksamhet har på omvärlden.

De är också en del av den svenska besöksnäringen, där turismkonsumtionen i Sverige totalt uppgift till 306 miljarder kronor under 2019 och sysselsatte i genomsnitt 126 000 personer (källa: Tillväxtverket).  Att vara en stor aktör inom besöksnäringen innebär också ett stort ansvar och de inom Parks and Resorts har en uttalad ambition att bidra till att branschen utvecklas på ett hållbart sätt.

Läs mer om Parks and resorts här!

 

Om Kolmården

På ett berg i de vackra Kolmårdsskogarna med magnifik utsikt över Bråviken ligger Kolmården, en destination fylld av upplevelser för alla åldrar. Här finns såväl berg- och dalbanor och Bamses Värld, som spa och det fantastiska Vildmarkshotellet som även erbjuder spännande konferensmöjligheter. Och framför allt: Här finns Nordens största djurpark.

Läs mer om Kolmården på deras webbsida!

 

 

 

Välkommen att kontakta oss på Allblästrings ytskyddsverkstad

Du är alltid välkommen att kontakta oss på verkstan med dina frågor. Vi finns på Fräsarvägen 5B i Länna industriområde, i Skogås, söder om Stockholm. Men vi ber dig innan du kommer in med ditt gods att först ringa till oss och boka in ditt arbete på 08-771 73 44 och via info@allblastring.se, tusen tack.

 

Per Lundberg
Per Lundberg
Verkstadschef
Mejla Per
+46 (0)8 771 73 44

 

Varmt välkommen till oss!

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss