Björn Viderberg – nyrekryterad inom Anläggning

För många år sedan drev han eget smidesföretag med många projekt runt om i Stockholm. Som senior har han nu blivit nyanställd arbetsledare och platschef inom affärsområdet Anläggning hos oss på Allblästring. Möt Björn Viderberg i en intervju där han bland annat berättar vad han kommer hjälpa våra kunder med.

 

Anläggningssidan har nu även utökat medarbetarstyrkan med senioren Björn Viderberg i en av rollerna som platschef och arbetsledare. Det är redan hans femte veckan här på Allblästring så han är ofta ute på olika arbetsplatser. Men för att få veta mer om vad Björn tidigare arbetat med och vilka uppdrag och projekt han kommer jobba med passade vi på att ställa några frågor när han var inne på kontoret här om veckan.

 

Hej Björn och välkommen till Allblästring! Vilken roll har du och vad kommer du att jobba med?

– Ingen här tycker det är så viktigt med titlar men jag är platschef och arbetsledare. Det är beroende på vilken sorts byggprojekt det är. Vi är flera medarbetar inom anläggning så vi har lite flytande roller här. Jag kommer mest jobba med renovering av betong- och stålbroar men har även andra arbetsuppgifter.

 

Vad har du haft för yrkesroller och arbetsuppgifter hos tidigare arbetsgivare?

– Jag har arbetat med arbetsledning och projektering, likvärdiga arbetsuppgifter som här på Allblästring. Men innan dess, för många år sedan, hade jag eget företag inom stål och smide.

 

Vill du nämna något intressant uppdrag som du utfört hos någon av dina tidigare arbetsgivare?

– Ja, hos min dåvarande arbetsgivare Waterjet hade jag ansvar för fogbyte av sex stycken fogar på Essingeleden i Stockholm. Vi stängde av ena riktningen på leden, det var den södergående som var avstängd i hela fem veckor. Vi jobbade 12 timmar om dagen i fem veckor. Även nattetid så det var nästan dygnet runt under den perioden.

När jag hade eget företag hann jag med många olika smidesjobb runt om i Stockholm. Flera av dem kan jag bli påmind om när till exempel jag och min fru är på besök i Gamla Stan och strosar runt.

Varför valde du att börja arbeta på Allblästring?

– Det är dels de som arbetar på företaget. Flera av mina gamla kollegor som jag tidigare jobbat bra tillsammans med, arbetar här också. Jag är ju egentligen senior men väljer att fortsätta arbeta trots mina 67 år, för jag tycker det är så kul!

Dessutom har jag känt Peter Tilder i många år, vi har samarbetat mycket och jag tycker han är professionell och bra.

 

Har du hunnit komma igång och arbetar med något projekt för tillfället?

– Ja, just nu har vi tre broar i Eskilstuna där  jag är platschef/arbetsledare och de har en egen byggledare. Har dessutom en bro vi arbetar med för Huddinge Kommun.

 

Vad har förändrats sedan du började arbeta i anläggningsbranschen?

– 90% av det vi gör är utförande entreprenad och en hel del har förändras under mina år. All dokumentation och kontroller som ska göras nuförtiden. Vi ska utföra jobbet men inte synas och inte höras.

Hur är kontakten med kunderna?

– Vi har en öppen och bra dialog med våra kunder och byggledning. Det är många beställare och en del konsulter som jag har byggt upp kontakten med.

I Huddinge har jag och beställaren jobbat tillsammans i flera år och vi funkar bra ihop. Vi har bland annat gjort rörliga pollare från scratch till hydrauliska pollare. Även Bostek, Betong och Stålteknik har vi en bra dialog med då vi har lärt känna dem och hur de arbetar.

På en av broarna i Eskilstuna hittade vi till exempel flera fel och brister som vi och byggledaren inte kände till från början. Då åkte vi tillsammans ut och hittade lösningar på plats och bestämde att så här gör vi! Det handlar om erfarenhet och en öppen dialog med beställare.

 

När ska en beställare anlita Allblästring och dig?

– Vid allt inom drift, underhåll och reparationer av broar.

 

Varför, vilken nytta och vilket värde ger det beställaren?

– Vi utför arbetet professionellt och med kvalitet. Med den erfarenhet jag har så kommer jag med många tips. Min kollega Thomas och jag har till exempel ofta konversationer med konstruktörer. Jag tror på ärlighet – ibland kan man ha räknat fel men det kan man lösa med dialog.

 

Vad är det roligaste i ditt arbete?

Dels det sociala i kontakten med beställare, kollegor och medborgarna. Dels det man ser att vi har uträttat för samhället och medborgarna, att vi förbättrar infrastrukturen som folk nyttjar som till exempel broar.

 

Vill du veta mer om vad Björn och teamet inom anläggning hjälper till med?

Välkommen att kontakta honom enligt nedan!

Björn Viderberg
Arbetsledare och platschef

Kontor +46 (0)8 771 73 44
Mobil +46 (0)70 771 22 49
Mail  bjorn.viderberg@allblastring.se

 

 

Tidigare blogginlägg om fler av Allblästrings medarbetare läser du här!

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss