Anläggning – Vattentorn

Inom Allblästring Anläggning utför vi diverse renoveringsprojekt som betongreparationer med mera på vattentorn runt om i Sverige, läs om två av våra renoveringar av vattentorn här!

 

Vattentorn har renoverats till Sandviken Energi

Under 2021 utförde vi på Allblästring Anläggning en totalentreprenad där vi på uppdrag av Sandviken Energi  renoverade ett vattentorn som ligger i Gävleborgs län.

Vattentornet byggdes under 1960-talet och har en reservoarvolym på cirka 300 kubikmeter samt en höjd på cirka 26 meter. Efter en utbredd inspektion och analys upptäcktes omfattande betongskador på övre och nedre fris samt på vattentornets fasad. Redan vid startskedet kom vi tillsammans med projektören fram till flera förbättringsåtgärder på takbjälklagets (övre fris) och bottenbjälklagets ytterkant (nedre fris) samt fasaden.

Det var och blev en stor yttre renovering och i arbetet ingick blästring, målning, byte av plåtinklädnad, betongreparationer, nytt tätskikt på taket och nya staket.

Läs mer om projektet i det tidigare blogginlägget ”Yttre renovering av vattentorn färdigställt” om renoveringsprojektet vi utförde till Sandviken Energi i Gävleborg här!


Vattentornet i Gävleborg renoveras. FOTO Hewa Kamal.

 

Har du frågor om betongreparation och renovering av vattentornet i Gävleborg? Kontakta oss!

Thomas Lindholm, Platschef/Teknisk specialist
Thomas Lindholm
Platschef/Teknisk specialist

E-post thomas.lindholm@allblastring.se
Växel 08-771 73 44
Mobil 070-771 22 13

 

 

Hersby Vattentorn på Lidingö renoveras. FOTO Vujadin ”Jadde” Blagojevic.

Renovering av vattentorn på Lidingö 

Allblästrings renoveringsprojekt med Hersby vattentorn fortlöper och just nu repareras det för fullt. Det var i februari 2022 som renoveringen startade och arbetet med tornet beräknas vara klart under  hösten 2022. Reparationerna på tornet utförs av ett team inom affärsområdet Anläggning tillsammans med våra underleverantörer och Vujadin ”Jadde” Blagojevic är ansvarig platschef hos oss.

Det har och ska bland annat utföras betongreparationer, bytas ut massor med rör invändigt och monteras PE-liner inne i reservoaren samt utföras borrningar. Dessutom skall det bytas tätskikt på taket.

Läs mer om projektet i vårt tidigare blogginlägg om renoveringsprojektet med Hersby vattentorn, här!

 

under renoveringen av Hersby vattentorn? Se Lidingö Stads informationsvideo nedan

Häng med på en rundvandring till Hersby vattentorn som renoveras och beräknas vara klart till hösten 2022. Syftet är att säkerställa framtidens vattenförsörjning för Lidingöborna. I videon berättar projektledaren Clas Cramer, Lidingö Stad mer om vad som ska göras under renoveringen.”

 

Vid frågor om renoveringen av vattentornet på Lidingö – Välkommen att kontakta oss!

Vujadin ”Jadde” Blagojevic
Platschef
Mark, anläggning och betong

E-post Mejla Vujadin
Växel 08-771 73 44
Mobil 076-037 80 22

 

________________________________________________________________

 

Välkommen att läsa mer om våra olika tjänster i Allblästrings interaktiva broschyr ”Ytbehandlingar och anläggning tryggas av erfarenhet och kvalitet” klicka här eller på omslaget nedan!

 

Stort tack till alla annonsörer som medverkade med en annons i Allblästrings broschyr:

Tikkurila Sverige AB

Wasa skadeservice AB

Brolänk

E-Trafik i Sverige AB

Sto Scandinavia AB

Torvalla Smide AB

NVB Nordisk Vattenbilning AB

AB KNUT RYDBERG

JS Sverige AB

Karl Deutsch Nordiska AB

GW Asfalt & Trädgårdsanläggningar AB

METRIK Produktionsverktyg AB

Duo Asfalt AB

 

 

Ladda hem hela Allblästrings broschyr som PDF-fil istället: Klicka här eller på omslaget nedan!

 

_____________________

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss