Blästring av stora blomlådor för rostig yta

Under juni har vi utfört blästring med stålsand för att ytan på några blomlådor senare ska kunna ”rosta vackert”Arbetet var även annorlunda då de två största lådorna var gigantiska på hela tre gånger sju meter. De andra som kommer in framöver är dock mindre och totalt kommer det bli ett 15-tal som ska blästras i sommar. Beställaren NT Smidesteknik tog fram en speciell rigg för att lådorna skulle kunna transporteras till och från vår verkstad i Länna industriområde.

Ibland vill våra kunder att ytan på vissa gods helt enkelt ska vara rostig. Då arbetar vi inte alls med rostskyddsmålning som vi vanligtvis brukar utan genomför enbart blästring så att föremålets yta ska kunna rosta snyggt i framtiden. Vilket innebär att det enbart utförs blästring med stålsand och ingen målning sker alls. 

I början av sommaren har vi på Allblästring haft ett sådant lite udda blästringsarbete inne på verkstan från beställaren NT Smidesteknik. Där utsidan av några blomlådor som är gjorda i materialet Cortenplåt skulle blästras för att senare kunna bli rostiga

Projektet var även annorlunda då blomlådorna som skulle blästras var både stora och otympliga. De två största var tre meter breda, sju meter långa och 80 cm djupa i storlek. Det är dessutom ännu fler på ingång så totalt kommer det bli ett 15-tal i varierande storlek som ska blästras under sommaren.

De kreativa medarbetarna hos NT Smidesteknik hade tagit fram en speciell rigg för att kunna transportera blomlådorna till och från vår verkstad i Länna industriområde, söder om Stockholm. De hade varit alldeles för breda för lastbilen om de legat ner, så på riggen kunde lådorna stå i 45 grader istället. Detta för att kunna få plats under transporten vilket även var bra för oss på Allblästring vid hanteringen av lådorna under själva blästringsarbetet.

Detta är och har varit ett intressant och annorlunda projekt. Inget avfall behöver tas om hand när vi blästrar med stålsand och det sker i vår egen verkstad då stålsand återanvänds in i det sista, vilket är hållbart för miljön.

Alla dessa 15 stycken blomlådor i olika storlekar kommer senare vara utplacerade i Frösunda, norr om Stockholm.

Om NT Smidesteknik AB

NT Smidesteknik tillverkar allt inom smide, från räcken till kraftiga stommar, aluminium eller rostfritt, grov eller klensmide. Inget jobb är för litet, för stort eller för svårt för dem. De har mångårig erfarenhet inom smide.

NT Smidesteknik är certifierade enligt SS EN ISO 3834-2 & SS EN1090-1 för att kunna möta dagens högt ställda krav. De innehar även TR-stål/N, TR-Svarm, CA-stål och IWS. De utför service, underhåll och reparationer på SJ:s spårbundna fordon för Euromaints räkning.

Läs mer på NT Smidestekniks webbsida, klicka här!

Blästring av lådor för att rosta vackert

Se våra foton på den största av blomlådorna på blästringsverkstan nedan.

TEXT PER LUNDBERG
FOTO MIKAEL THORSELL

Välkommen till Allblästrings blästringsverkstad

Du är varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor. Du hittar oss i Länna industriområde söder om Stockholm. Innan du kommer med ditt gods ber vi dig först att ringa och boka in arbetet på 08-771 73 44 eller via info@allblastring.se, tack.

Per Lundberg
Per Lundberg
Verkstadschef

E-post Mejla Per
Kontor +46 (0)8 771 73 44
Direkt  +46 (0)8 771 73 52


Allblästring
Länna industriområde
Fräsarvägen 5B
142 50 Skogås

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss