Båtblästring kan minska bränsleförbrukningen

Har du en aluminium- eller plastbåt med gammal färg, som är smutsig eller rostig i botten? Kanske är bränsleförbrukningen hög? Då är det dags att blästra båten vilket även kan göra att den glider lättare genom vattnet och minskar förbrukningen av bränslet. 

När du anlitar oss på Allblästring tar vi även hand om avfallet på ett miljömässigt och lagligt sätt. Du har dessutom möjlighet att få blästringen utförd antingen vid din båtklubb eller om du vill lämna in båten på vår verkstad.

 

 

Har din båt böldpest, för många lager av gammal färg eller är alldeles för rostig och smutsig för att du ska orka slipa den själv? 

Många gamla båtar är dessutom miljöfarliga för våra sjöar och hav på grund av TBT som de målats med tidigare. Den giftiga bottenfärgen Tributyltenn är numera förbjuden och ska saneras bort.

Då finns möjlighet att anlita oss på Allblästring för att slå hål på eventuella bölder och genom att blästra rengörs båten från den gamla färgen, smutsen och rosten på botten. 

Det är både aluminium- och plastbåtar som vi utför våra tjänster på. Blästringen tar bort det gamla ytskiktet och ger en sträv och porig yta som sedan gör att den nya färgen kommer att fästa bra. 

På den nyblästrade ytan rostskyddsmålar vi vanligtvis med lager av epoxibehandling upp till vattenlinjen på båtens skrov. Hos oss får du även tillgång till epoxifärger med bra priser.

Båtar som inte är så stora och går att frakta kommer ofta in till Allblästrings verkstad i Länna industriområde, söder om Stockholm. Har du en större båt eller ingen möjlighet att frakta båten till oss kommer vi ut till dig med våra mobila enheter och utför blästringen på plats vid till exempel din båtklubb.

Våra båttjänster är något som vi erbjuder till både privatpersoner och företag. Vi utför intäckning av båten så att det inte ska damma sand på båtar eller annat i närheten, själva blästringen och målningen av skrovet. Dessutom tar vi hand om avfallet efter blästringen på ett lagligt och miljömässigt sätt.

 

 

Miljökrav och hållbarhet vid båtblästring

När du anlitar oss på Allblästring arbetar vi alltid efter de hårda lagkrav som finns när det gäller båtar. Så som intäckning, att ta hand om medel och avfallet efter blästringen på ett kontrollerat och korrekt sätt.

Miljönyttan efter blästring och målning av din båt är flera; Att den inte längre släpper några farliga ämnen från skrovet ut i hav och sjö samt att en nymålad båt ofta kan gå snabbare och bränslesnålare i vattnet. 

Båtägare har nämligen vittnat om att det kan vara upp till 20% mindre bränsleförbrukning efter blästring och målning. Då friktionen blir mycket mindre när båten är nyblästrad och helt ren från smuts och gammal färg, dessutom ger den nymålade ytan ett smidigt flyt i vattnet.

 

 

Gå samman i Båtklubben för att blästra

Som båtsällskap eller förening kan ni gå in i en gemensam upphandling för att få bättre priser. Att ta in extern hjälp för blästring av båtar gör dessutom att ni slipper hantera de hårda lagkraven som finns på medel, intäckning av båtar och omhändertagande av avfallet. 

 

Vi har bland annat hjälpt Trollbäckens Båtsällskap med blästring av 25 båtar i ett uppdrag för några år sedan.
Blästring på båtklubben – Se videon och läs mer om mobilblästring för båtar, här!

 

 

3 tips inför blästring av din båt:

1. Lägg båten avsides, för att minimera risken för spridning av damm till andra båtar.
2. Täck marken innan båten läggs upp, så att avfallet lätt kan samlas ihop.
3. Blästra på hösten, låt botten torka ur ordentligt under vintern och måla till våren.

 

 

 

 

 

Mikael Thorsell

Välkommen med frågor om båtblästring

Vill du ställa frågor eller få pris på vad blästring av din båt kostar?

Mejla till Mikael Thorsell via boats@allblastring.se eller ring på 08-771 73 44 (växelnumret till kontoret Stockholm).

 

 

 

Hyr utrustning och blästra själv

Här på Allblästring har du även möjlighet att hyra en blästerutrustning med blästerklocka och kompressor samt att köpa det material och blästermedel som behövs när du vill blästra båten själv. Läs mer:

Uthyrning av blästerutrustning

 

 

”Båtblästring och målning i verkstaden.” Läs tidigare blogginlägg här!

 

”Blästring båtar på Bullandö Marina – miljövänlig TBT-Sanering.” Klicka nedan och läs inlägget:

Blästring båtar på Bullandö Marina – miljövänlig TBT-Sanering

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss