Brorenovering Segeltorp, fältrapport

Huddinge kommun har när det regnat haft problem med vattenansamlingar längs vägen vid en bro över en gång- och cykelväg i Segeltorp utanför Stockholm. För att bland annat åtgärda detta blev vi på Allblästring Anläggning innan sommaren anlitade av dem för renoveringen av bron. Där vi nu byggt två brunnar som vidare anslutits till dagvattenbrunnen, utfört justeringar i markytan, även asfaltering och förlängning av vägräcken mm. kommer att ske innan projektet är slutfört.

En av våra arbetsledare inom affärsområdet Anläggning Hewa Kamal besökte här om dagen arbetsplatsen vid broprojektet. Han fotograferade och skrev därefter ihop en kort fältrapport om brorenoveringen som du är varmt välkommen att läsa här nedan.

 

Fältrapport från brorenovering i Segeltorp fredagen den 12 augusti 2022 av Hewa Kamal.

 

Jag har besökt Allblästring Anläggnings arbetsplats i Segeltorp och skrev ihop en fältrapport och  bifogar här också ett gäng bilder från mitt besök.

Vår kollega Ulf Svensson maskinspecialist kom över från Dipart i våras och i dagsläge ser han till att aktiviteten på arbetsplatsen i Segeltorp går enligt vår projektplan vid brorenovering över gång- och cykelvägen på Häradsvägen vid Slöjdvägen i Segeltorp. Där pågår just nu de utförande arbetsmomenten i den andra etappen av vårt arbete.

Allblästring Anläggning har efter samråd med kommunen i Huddinge fått igenom sina förbättringsförslag att åtgärda problemen med vattenansamlingar vid regn längs vägen. Dessutom förlänga vägräcken ända bort till bullerplanken för att ytterligare skydda både gående och cyklister inom området.

Som åtgärd för regnvatten byggdes två nya brunnar som vidare anslöts till dagvattenbrunnen vilket också innebar extra schaktning och justeringar i markytan.

Återfyllningar omkring brobaneplattan och övriga schaktade ytor är klara och nu väntas gjutasfaltering. Med all säkerhet kommer avetablering att ske i god tid innan den utsatta tiden för produktionen.

Arbetsledare och ansvarig för detta projekt är Björn Viderberg hos oss på Allblästring Anläggning.

.

 

TEXT OCH FOTO Hewa Kamal

 

 

Brorenovering med schaktning på gång!
Se Hewas fina foton från broprojektet här nedan.

 

Om Huddinge kommun

Huddinge kommun är en kommun i södra delen av Stockholms län. Centralort är Huddinge centrum. Kommunen gränsar i norr helt till Stockholms kommun och större delen av bebyggelsen ingår i tätorten Stockholm. Informationen är från Wikipedia, ännu mer info om Huddinge kommun finns på Wikipedia!

Besök även Huddinge kommuns webbsida, klicka här!

 

Intresserad av brorenoveringar? Varmt välkommen att kontakta oss!

Björn är en av våra arbetsledare och platschefer inom Allblästrings affärsområde Anläggning. Hos oss finns kompetens för olika typer av underhåll av såväl stort som smått med tjänster inom blästring, rostskyddsmålning, smide och underhåll av betongkonstruktioner. Varmt välkommen att höra av dig med dina frågor till oss!

Björn Viderberg
Arbetsledare och platschef

Allblästrings Kontor 08-771 73 44
Mobil +46 (0)70 771 22 49
Mail  bjorn.viderberg@allblastring.se

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss