Dagbok från renovering av gång- och cykelbro

Dagbok från gång- och cykelbron över Botkyrkaleden i Fittja

Det är inte vilken dag som helst – utan jag är ute på fältet vid gång- och cykelbron över Botkyrkaleden i Fittja. Jag går bredvid arbetsledare Björn Viderberg och grabbarna Alexander och Peter.

Just nu pågår rivningsfasen och vi går tillsammans med några underentreprenörer. Det är ingen tvekan om att jag lär mig massor längs vägen men jag har det också roligt när jag rör mig vid projektet och träffar alla dessa drivande människor som arbetar här.

Vi har dessutom en riktigt tydlig dialog med beställaren när det gäller justeringar under nuvarande utförandemoment vilket gör att jobbet har startat och går framåt med inga eller små misstag.

Bron är byggd 1977 och är av typen kontinuerlig balkbro. Konstruktionslängden är 286 meter och den totala brolängden är cirka 298 meter.

Arbetets huvudsakliga omfattning är utbyte av tätskikt, reparationsåtgärder och impregnering av synliga ytor på landfäste och stöd, slamning av kantbalkar och brolagerbyte.

Just nu jobbar vi parallellt både på och under bron. På bron rivs asfaltbeläggning i sin helhet samt tätskiktet, därefter skall överytan på broplattan stålkuleblästras.

Erforderliga åtgärder har vidtagits för att skydda tredje person. Framför allt har det anordnats för att förhindra nedfallande material både för rullande fordonstrafik och fotgängare.

Under bron arbetar vi med att förbereda brolagerbyte vid samtliga landfästen och ytterligare tre bropelare. Under inspektionen visade det sig dessutom att betongen på undergjutningarna fortfarande är stabila och hållbara.

 

TEXT OCH FOTO Hewa Kamal

 

Se fler foton allra längst ned i inlägget.

 

Om Botkyrka Kommun

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning gör Botkyrka till långt ifrån lagom – en kontrastrik och kreativ mötesplats, full av upplevelser.Besök kommuns webbsida, klicka här!

Du kan även hitta mer information om Botkyrka Kommun på Wikipedia!

 

 

Vill du veta mer om brorenoveringar? Välkommen att kontakta oss!

Hos Allblästring finns kompetens för olika typer av underhåll av både stort som smått med tjänster inom blästring, rostskyddsmålning, smide och underhåll av betongkonstruktioner. Björn är arbetsledare och platschef inom anläggning som du är varmt välkommen att höra av dig till med dina frågor gällande brorenoveringar!

 

Björn Viderberg
Arbetsledare och platschef
Allblästrings Anläggning

Allblästrings Kontor 08-771 73 44
Mobil +46 (0)70 771 22 49
Mail  bjorn.viderberg@allblastring.se

 

Se ännu fler foton från gång- och cykelbron, nedan.

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss