Järnvägsbro – Tvätt, mekanisk rengöring och rostskyddsmålning


Järnvägsbron i Dingle innan arbetet påbörjades med tvätt, mekanisk rengöring och rostskyddsmålning.

Vid en Järnvägsbro norr om Uddevalla har vi på Allblästring Rostskydd haft ett uppdrag under sensommaren till Infragruppen med rostskyddsmålning utan krav på blästring. Som förbehandling utfördes tvätt och mekanisk rengöring av ytorna innan målningen av några medarbetare och projektledaren från Allblästring Rostskydd.

Rostskyddsmålning är en tjänst som vi på Allblästring sedan lång tid tillbaka utför till våra beställare och kunder. Beroende på metall och önskad effekt uppnås bästa resultat med hjälp av olika sorters färger och metoder. Under sensommaren har vi inom Allblästring Rostskydd haft ett spännande uppdrag med en Järnvägsbron i Dingle som ligger några mil norr om Uddevalla.

Vår beställare i detta uppdraget var Infragruppen AB. På järnvägsbron skulle vi utföra rostskyddsmålning utan krav på blästring som förbehandling. Istället för blästring så valde vi att förbehandla ytorna genom tvätt och mekanisk rengöring. På plats vid bron och utförde jobbet var några stycken medarbetare och projektledare Sten-Åke Sjölund från Allblästring Rostskyddsmålning.

 

 

Järnvägsbro – Tvätt, mekanisk rengöring och rostskyddsmålning, se våra foton längre ner i inlägget.

 

 

Fakta Järnvägsbro – Rostskyddsmålning

Objekt Järnvägsbro i Dingle.
Uppdrag Målning utan krav på blästring AMA 20, LCB 6131 , 2K system.
Förbehandling Tvätt och mekanisk rengöring.
Beställare Infragruppen AB.
Projektledare Allblästring Rostskydd Sten-Åke Sjölund.

 

 

Om Infragruppen AB

Infragruppen är ett bolag som jobbar inom infrastruktur, deras kärnområden är järnvägsnära entreprenader inom MBEST samt maskinentreprenader. Bolaget drivs i nuvarande regi sedan 2017, men bolagets ägare och grundare har mera än 19 års erfarenhet från sektorn. De är ett ungt och expansivt företag och har i dagsläget cirka 30 stycken anställda inom olika teknikgrenar. Tillsammans med underentreprenörer och samarbetspartners driver de flertalet Total och Utförande entreprenade. De har flertalet ramavtal med både kommuner och andra beställare.

Infragruppen erbjuder även tjänster inom järnvägssäkerhet och planering av alla järnvägsjobb, såsom skydds- och Säkerhetsledare, HTSM, Byggspårledar, Skydds- och Säkerhetsplanerare, Kopplingsledare, Elsäkerhetsledare, Bap/Bup planering samt Elteknikers med järnvägskompetens. Du läser mer om Infragruppen här!

 

 

FOTO STEN-ÅKE SJÖLUND

 

 


 

 

Rostskyddsmålning är en tjänst som vi på Allblästring har utfört ända sedan starten 1943, så vi har lång och gedigen erfarenhet av rostskydd. Uppdragen som vi har finns över hela Sverige där vi utför rostskyddsmålningen på plats eller så tar vi emot flyttbart gods i vår egen rostskyddsverkstad i Länna Industriområde, söder om Stockholm.

 

Vi har ramavtal med Trafikkontoret i Stockholm där vi bland annat utför arbete med belysningsstolpsmålning. Till Eskilstuna kommun utför vi flera brorenoveringar och till Lidingö Stad pågående och framtida renoveringar av vattentorn. Vi har även Trafikverket som vi gör arbeten till med stålreparationer och underhållsmålning av vägtrafikfärjor på varven i bland annat Lysekil, Huskvarna och Frösön.

Till Stockholms Hamnar utför vi underhållsmålning i Nynäshamn, Stockholm och Kapellskär. Till Huddinge Kommun jobbar vi med bland annat underhåll av konstbyggnad, betongreparationer och brorenoveringar.

 

Hos oss får du hjälp med rostskyddsmålning

Beroende på metall och önskad effekt uppnås bästa resultat med hjälp av olika sorters färger och metoder. Ställ dina frågor till oss på Allblästring då vi har lång erfarenhet av rostskyddsmålning. Varmt välkommen med dina frågor om ditt projekt!

 

Sten-Åke Sjölund
Sten-Åke Sjölund
Projektledare Allblästring Rostskydd

Kontor: +46(0) 8-771 73 44
Mobil:   +46(0)70-615 16 20
Mail: sten-ake.sjolund@allblastring.se

 

 


 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss