Korrosionsrisk på Häveröbron krävde blästring och målning

Risken för ökad korrosion på Häveröbron gjorde att ett av våra team under hösten fick åka till bron i Hallstavik för att först blästra och sedan måla den. Vi ställde nyligen några frågor om rostskyddsarbetet till projektledare Sten-Åke Sjölund som du kan läsa svaren på nedan.

 

 

Efter sommaren 2022 hade vårt affärsområde Rostskyddsmålning ett projekt med ”Förbättring med krav på blästring” på Häveröbron vid Hallstavik. Vår beställare var Spectra Sverige AB som har avtal med Norrtälje Kommun.

På grund av korrosionsrisk på bron blästrade vi den först med sand och därefter rostskyddsmålade vi ytan enligt målningssystemen; AMA 20, LCB 6132 och 2K system.

Projektledare för detta jobb var Sten-Åke Sjölund hos oss på Allblästring som vi passade på att göra en kort intervju med om varför ytskyddsarbetet behövdes med mera.

 

 

Varför behövdes Blästringen och målningen utföras just nu?

– Kunden beställde ytskyddsarbetet nu då de tyckte det var dags för målning innan det skulle bli för mycket korrosion på bron.

 

När kom Allblästrings arbetet igång?

– Efter att vi fått en förfrågan från vår beställare Spectra Stockholm AB att lämna in ett pris på detta objekt, kom vårt jobb igång.

 

Har ni något mer kvar att utföra på bron?

– Nej, vi har inte något mer att göra utan allt är klart. Men vi fick ett extra jobb att utföra – det var att klotterskydda bron efter målningen.

 

Hur många var på plats och jobbade utöver dig själv?

– Det var Ryszard och Andrezj från Allblästring och en inhyrd person som utförde jobbet.

 

 

Vi tackade Sten-Åke för intervjun, du hittar våra bilder från broprojektet på Häveröbron vid Hallstavik, längre ned.

 

 

FAKTA VID HÄVERÖBRON

Projekt: Häveröbron vid Hallstavik – Förbättring med krav på blästring.
Målningssystem: AMA 20, LCB 6132, 2K system.
Beställare: Spectra Sverige AB.
Slutkund: Norrtälje Kommun.

 

 

Korrosionsrisk på Häveröbron krävde blästring och målning, se foton från broprojektet här nedan

   

 

Om Korrosion

Korrosion eller frätning innebär att ett material, vanligtvis en metall, löses upp genom en kemisk, oftast elektrokemisk, reaktion till en mer stabil form, som exempelvis oxider, hydroxider och sulfider. Även andra material än metaller, såsom plaster eller keramer, kan korrodera. I dagligt tal syftar man dock vanligen till korrosion av metaller, när man använder begreppet korrosion.

Läs ännu mer om korrosion på  Wikipedia!

 

 

Om Spectra Sverige AB – Kvalité, effektivitet & trygghet

Medarbetarna på Spectra har lång erfarenhet från mark- och anläggningsentreprenader. Deras vision är att utföra sina projekt med högsta kvalité och effektiva lösningar. Kunden ska alltid känna sig trygg med utfört arbete samt att resultatet motsvarar ställda krav och förväntningar.

Läs mer om Spectra Sverige AB på deras webbsida!

 

 

Om Norrtälje Kommun – Global livsstil, lokalt liv

Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen, med såväl en fantastisk stad som öppet landskap och världens vackraste skärgård. De är en av Stockholmsregionens snabbast växande kommuner med över 60 000 invånare – och de kommer vara över 70 000 inom 10–15 år.

Läs mer om Norrtälje Kommun på deras webbsida!

 

 

 

Har du frågor om korrosion, blästring och rostskyddsmålning?

Varmt välkommen att höra av dig med dina frågor till Sten-Åke Sjölund enligt nedan.

 

Sten-Åke Sjölund

Sten-Åke Sjölund
Projektledare Rostskydd

Mobil:  +46(0)70-615 16 20
Växel:   +46(0)8-771 73 44
Mail:     sten-ake.sjolund@allblastring.se

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss