Hur täcker jag in min båt inför blästring? Instruktioner i 7 steg

”Hur täcker jag in min båt inför blästring?” är en fråga som ibland kommer in till oss på Allblästring från en del båtägare och beställare. Intäckningen är nämligen något som du kan utföra själv för att hålla kostnaden nere när du anlitar oss för blästring. Här berättar vi i 7 steg hur och vad du ska göra för att täcka in din båt på rätt sätt inför en båtblästring.

 

Inom Allblästrings affärsområde Rostskyddsmålning får vi ibland frågan ”Hur täcker jag in min båt inför blästring?”. Intäckningen av båten kan du göra själv för att spara in lite pengar på kostnaden. Svaret på hur man gör en båtintäckning har vi fått av Mikael Thorsell, han är bland mycket annat ansvarig för information och beställningar av båtblästring hos oss. Här nedanför läser du instruktionerna i 7 steg. Hör gärna av dig om du har fler frågor via info@allblastring.se eller direkt till Mikael, du hittar hans kontaktuppgifter längst ner i detta blogginlägg.

 

 

Så här täcker du in din båt inför blästring i 7 steg:

 

 

Steg 1.

Spänn ut en tjockare tålig presenning på marken. Den måste var spänd så att det underlättar städning samt klarar lite stryk. Hela marken under båten måste skyddas.
 

 

Steg 2.

Det måste även finnas skydd runt stöttor bockar mm.

Ska vi klara av att följa lagar och regler medans vi utför arbetet så är skyddet viktigt. Vi jobbar med många båtklubbar och det händer att vi tackar nej om inte skyddet är som vi kommit överens om.
 

 

Steg 3.

Ställ träreglar snett ut ifrån båten uppe på presenningen som ligger på marken, men max en meters mellanrum. Med bra lutning så vi kan jobba och stå så vi når vattenlinjen.

Vattenlinjen kommer blästras snett uppifrån och ner mot marken för att inte skada fribord.
 

 

Steg 4.

Tejpa vart ni vill ha vattenlinjen med gul plasttejp och sedan silvertejp. Två lager på varandra och även ovanför varandra. 
 

 

Steg 5.

Spänn sedan upp billigare presenningar runt om båten.

(Vi brukar köpa dem billigt på Jula eller Rusta samt reglar/plankor på Byggmax).
 

 

Steg 6.

Skjut sedan fast presenningen i reglar med en häftpistol. Gör tätt nere mot marken samt mot relingskanten. 

Se till så att skyddet blir helt tätt så vårt reningsverk/fläktanläggning kan skapa ett undertryck innanför skyddet.
 

 

Steg 7.

Kontrollera att presenningarna runt om båten också är spända.

De måste vara spända så de inte sugs in emot båten då det blir ett vakuum innanför skyddet. 
 

 

Varmt lycka till med intäckningen av din båt i 7 steg!

Det var de 7 stegen hur du täcker in din båt inför blästringen. Välkommen med dina frågor via info@allblastring.se eller direkt till Mikael, du hittar hans kontaktuppgifter längst ner i detta blogginlägg.
 

 

Mer om blästring och målning av din båt

Många beställare och båtägare kommer till Allblästring för att få hjälp när de behöver blästra, ytbehandla och måla sin båt. Kan båten förflyttas finns möjlighet att antingen få arbetet utfört i vår verkstad i Länna industriområde eller så kommer vi ut till marinan och utför blästringen och målningen på plats där.

Välkommen med frågor och att boka blästring till Mikael Thorsell som är ansvarig för båtblästringen hos oss, se kontaktuppgifter nedan.


Mikael Thorsell

Mikael Thorsell
Ansvarig för båtblästring
Mejla Mikael

Ring mobil:  +46 (0)70 426 47 73
Ring växel:  +46 (0)8 771 73 44

info@allblastring.se


Hur täcker jag in min båt inför blästring? – Vanliga frågor och svar – Allblästring Rostskydd.

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss