Ökad Hållbarhet – Mindre miljöpåverkan

Ökad Hållbarhet – Mindre miljöpåverkan är Ytskyddsakademiens artikel som finns att läsa i decembers utgåva av tidningen Ytforum. Den handlar bland annat om att öka livslängden på befintliga utrustningar och konstruktioner i betong och metall samt Ytskyddsdagarna som går av stapeln 31 januari – 1 februari 2023, läs artikeln här nedan.

 

Det skrivs mycket om hur viktigt det är att vi alla hjälps åt för att minska CO2-utsläppen och fokuset ligger ofta på energi, plastpåsar, minskat matsvinn, second hand, minskade flygresor, etcetera.

Tyvärr uppmärksammas det fortfarande inte hur viktigt det är att fokusera på att öka livslängden på befintliga utrustningar och konstruktioner i betong och metall. Troligen beror det på okunskap, för annars borde informationen förmedlas om att tillverkning av 1 ton cement ger upphov till 0,9 ton CO2 samt att 1 ton stål ger 1,6 ton CO2.

Energifrågan har också diskuterats och skrivits mycket om de senaste månaderna, men ingenting om hur det är möjligt att spara energi i storleksordningen MWh genom att ytskydda pumpar.

 

Ytskyddsdagarna 31 januari – 1 februari kommer att kunskapsförmedla hur det är möjligt att minska miljöpåverkan och samtidigt spara pengar bland annat genom:

» Konsulterna kompetensutvecklar sin personal så att de även kan beräkna när konstruktionerna kan renoveras, istället för att bygga nytt

» Besiktningsmän/Inspektörer ska kunna ge beställarna rekommendationer på hur det är möjligt att åtgärda uppkomna skador samt förebygga liknande skador på andra konstruktioner

» Varför beständiga betongkonstruktioner måste ytskyddas

» Lämpliga ytskydd på olika betongskador och appliceringsanalys

» Vatten och fukt i betong samt hur detta kan förebyggas och hanteras när det redan finns i betongen

» Drönare som ej handnära inspektion samt 3D på konstruktionerna

» Industriella repklättrare för handnära inspektion samt renovering av konstruktionerna

» Certifierade Frosio-inspektörer inom rostskydd och isolering

» Underhåll av varmförzinkat stål

» Svanengodkänt korrosionsskydd

» Miljövänligare borttagning av korrosion

» Läckagekostnader i rör

» Minska energiförbrukningen genom att ytskydda pumpar

» Egna agendor för broar, VA-Verk samt fastigheter/anläggningar så att de som arbetar med dessa konstruktioner informeras om vilka skador som är vanliga och hur dessa kan repareras och förebyggas

 

Återigen är det ett mycket digert program och alla deltagare kan räkna med att de kommer att finna potentiella inbesparingar samt intressanta renoveringsmetoder och arbetssätt under Ytskyddsdagarna.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA: TOMMY THÖRN, YTSKYDDSAKADEMIEN, 0706-57 57 88, TOMMY.THORN@YSA.EMAIL

 

Ladda ner Ytskyddsakademiens artikel ”Ökad Hållbarhet – Mindre miljöpåverkan” från Ytforum som PDF-fil, här!

 

Ytskyddsdagarna arrangeras av Ytskyddsakademien och går av stapeln den 31 januari och 1 februari 2023.

 

YSA | Ytskyddsakademien
Om Ytskyddsakademien

I Ytskyddsakademien finns kunniga personer med specifik spetskompetens invalda för att ge rätt vägledning inom renovering, ytskydd och förstärkning av metall och betong. Här läser du mer om Ytskyddsakademien!

 

 

Om tidningen Ytforum

Ytforum är branschtidningen om ytbehandling och ger dig relevant information om vad som händer i ytbehandlingsbranschen. Teckna gärna en prenumeration idag för att inte gå miste om något, klicka här!  Tidningen används även som forum för branschföreningarna NG, SPF & SYF. Genom att läsa Ytforum kan du ta del av deras viktiga arbete och aktiviteter. Med hjälp av deras samarbetspartners RISE & JTH informerar de om den senaste forskningen inom området. Besök Ytforums webbplats här! 

 

#ytskyddsdagarna2023
#ytskyddsdagarna
#ytskydd
#ytskyddsakademien
#rostskydd
#betong
#metall
#Ytforum

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss