Från tillverkning till leverans av färdigmonterad bro i Nacka

Ett av Allblästrings senaste projekt var en broöverbyggnad som i samverkan tillverkades i vår verkstad, där den bland annat behandlades med korrosionsskyddet Fontezinc HR. Här läser du mer om brouppdraget i Hewas inlägg: Från tillverkning till leverans av färdigmonterad bro i Nacka!

 

 

Från tillverkning till leverans av färdigmonterad bro i Nacka.

Resan för den första broöverbyggnaden av samverkanskonstruktion av stålbalksystem och trädäck startade hos Allblästrings verkstad i Länna.

Balkarna behandlades först med ett speciellt överlägset korrosionsskydd så kallad Fontezinc HR. Detta självläkande system skyddar beläggningen och stålet från korrosion.

Dessa egenskaper säkerställer en lång livscykel för broarna och på grund av dess enastående hållbarhet finns det inget behov av ommålning, vilket resulterar i resursbesparingar.

Nästa stopp var hos Allblästrings förråd där vi monterade ihop balkarna med kortlingar samt därefter bekläddde samverkansbalkarna med syll och reglar enligt de ställda kraven.

Fredagen den 3 februari 2023 levererade vi bron till sitt slutmål på Hasseluddsvägen i Nacka och därefter väntades förankringsarbeten att genomgås på plats.

 

Se foton nedan från tillverkningen, leveransen och monteringen av bron i Nacka.

…Fortsättningen följer när det blir dags för bro nr 2…

 

TEXT OCH FOTO Hewa Kamal

 

Om Nacka Kommun

Kommunen ligger i Stockholms län. Centralort är Nacka, vilken är en del av tätorten Stockholm. Nacka Kommun är huvudsakligen belägen i de nordöstra delarna av landskapet Södermanland men också med en mindre del i sydöstra Uppland och är delad mellan Södertörn och Värmdö med Östersjön i norr och söder. Informationen här ovan är från Wikipedia, läs mer där!

I Nacka bor omkring 100 000 personer och antalet ökar stadigt. Kommunens service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytande och stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning. Nacka kommun, med kommundelarna Boo, Fisksätra/Saltsjöbaden, Sicklaön och Älta, är Stockholms läns tredje största kommun. Du hittar ännu mer information på Nacka Kommuns webbsida, klicka här!

 

 

 

Vill du veta mer om våra uppdrag med broar? Välkommen att kontakta oss!

Hos Allblästring finns kompetens för olika typer av underhåll av både stort och smått med tjänster inom anläggning, betong, blästring, mark, rostskyddsmålning, smide och underhåll av betongkonstruktioner.

Hewa arbetar inom anläggning och du är varmt välkommen att höra av dig till honom angående detta brouppdrag i Nacka eller andra frågor gällande renoveringar och underhåll av konstbyggnader!

Hewa Kamal
Anläggningsingenjör

ALLBLÄSTRING ANLÄGGNING
Mark / Anläggning / Betong

Allblästrings Kontor 08-771 73 44
Direkt: 08-551 181 27
Skicka e-post till Hewa här!

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss