Brorenovering till Lidingö Stad

”I början av augusti beräknas arbetet med bron vara klart så att den kan öppna för all trafik. Brorenoveringen utförs av vår entreprenör Allblästring, som även renoverar våra vattentorn.”

Detta skriver Lidingö Stad på sin webbsida om projektet med bron som vi kommer renovera under våren och sommaren 2023. Det är bron som går över en gång- och cykelväg nedanför Jernet i Lidingö centrum som är i behov av reparation. Tätskikten och räcken är det som framför allt behöver bytas ut på bron. Brorenoveringen startar 20/3 och vid arbetet kommer Vujadin ”Jadde” Blagojevic vara Platschef och Mario Pabst arbetsledare, de är båda från oss på Allblästring Anläggning. Du läser mer i Lidingö Stads informationstext ”Brorenovering påverkar trafiken i centrum” (i något förkortad version), här nedanför.

 

 

TEXT och BILD Lidingö Stad

Brorenovering påverkar trafiken i centrum

Den 20 mars börjar Lidingö Stad rusta upp bron nedanför Jernet i centrum. Lejonvägen stängs av för biltrafik i höjd med Kyrvägen och i riktning mot Norra Kungsvägen. Bussar och utryckningsfordon kan passera men annan motortrafik leds om fram till i sommar.

Bron i centrum, som går över en gång- och cykelväg, är i behov av reparation. Det är framför allt brons tätskikt och räcken som behöver bytas ut.

För att bussar och utryckningsfordon ska kunna passera över bron kommer arbetet att ske först på den ena sidan av bron, sedan på den andra. Men arbetsområdet stängs av för övrig trafik så att arbetet ska kunna flyta på så bra och effektivt som möjligt. Alternativa vägar skyltas på plats.

Som bilist kommer du fortsatt att kunna ta dig till och från centrumparkeringen. Från Norra Kungsvägen svänger du som vanligt in på parkeringen via Odenvägen. Eftersom Lejonvägen blir avstängd för arbete under en sträcka når du som kommer från det andra hållet centrumparkeringen via Lejonvägen–Sturevägen–Stockholmsvägen–Odenvägen.

 

I början av augusti beräknas arbetet med bron vara klart så att den kan öppna för all trafik. Brorenoveringen utförs av vår entreprenör Allblästring, som även renoverar våra vattentorn.

Planen för trafikavstängningen, den s.k. TA-planen.

Vid arbetsområdet är vägen avstängd för fordonstrafik mot Norra Kungsvägen. Buss och räddningstjänst kan passera.

 

Hela versionen av texten ovan med mer information även om renoveringen av centrumparkeringen på Lidingö läser du på Lidingö Stads webbsida, klicka här!

TEXT och BILD Lidingö Stad

 

Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar.

Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål.

Mer information om Lidingö finns på deras webbsida samt på Wikipedia!

 

 

Har du frågor om denna brorenovering är du välkommen att höra av dig till oss på Allblästring Anläggning!

Vujadin ”Jadde” Blagojevic
Platschef
Mark, anläggning och betong

E-post Mejla Vujadin
Växel 08-771 73 44
Mobil 076-037 80 22

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss