Färgborttagning på garage genom blästring 

 

Just nu utförs en stor garagerenovering i ett bostadshusområde i Jordbro där vi på Allblästring Rostskyddsmålning blästrar bort färgen från den putsade fasaden. DD Fasad har anlitat oss och blästringsarbetet utförs av två av våra team som är på plats under mars. Dock fick vi göra uppehåll i projektet några dagar under snöovädret som ägde rum nyligen.

 

Färgborttagning på en putsfasad med blästring är ett arbete som två team på Allblästring Rostskydd utför under mars månad. Det är på utsidan av en gigantisk garagelänga till ett flerfamiljshus ute i Jordbro som det genomförs.

När vi besökte arbetsplatsen för en tid sedan för att fota killarna på plats talade vi bland annat med Olek Przem och hans kollega som ingår i team 1 som arbetar på utsidan av garaget mot utomhusparkeringen och gatan.

– Vi blästrar bort färgen från putsen, säger Olek och fortsätter; Det är två team här från Allblästring, vi som blästrar på framsidan av garaget och sedan har vi ett annat team också som blästrar på insidan mot gården och bostadshusen.

I projektet är det totalt fyra killar i de två teamen från oss på plats och blästrar för att färgen ska försvinna från putsen på garagen men som på ganska många ställen ser lite skadade ut. Och kollegorna i team 1 berättar varför fasaden ser ut så,

– Putsen har lagats flera gånger om och när färgen blästras bort så följer ibland även stora sjok av sliten och skadad puts med blästersanden och försvinner.

Victoriahem är fastighetsbolaget som äger fastigheterna på adressen Sandstensvägen 2–22. Entreprenören som kommer renovera putsen och färga fasaden efter att vår blästring är utförd och klar är företaget DD Fasad som också är vår beställare. Killarna fortsätter,

– När färgen är bortblästrad kommer dessa håligheter sedan att lagas och putsas över av putsfirman. Därefter kommer förmodligen fasadputsen på garagen även att målas om i någon trevlig kulör.

I Team 2 som blästrar på andra sidan garaget, på fasaden mot gården och bostadshusen, träffade vi även Pavel som finns med på några av våra foton.

Dagen för vårt besök på plats har de två teamen först blästrat bort färg och sedan spolat av fasaden från gammal färg och blästersand samt sopat för att kunna ta hand om sanden, färgen och därefter hantera och forsla bort avfallet på ett miljömässigt sätt.

Då väderförhållandena under mars har varit svåra vissa perioder med snöstorm har teamen haft uppehåll i sitt arbete under någon veckas tid men är nu igång igen och fortsätter arbetet för att bli klara med vår del i denna garagerenovering.

Se våra foton från blästringsprojektet i galleriet här nedanför!

 

Fakta blästring garage

Projekt Borttagning av färg från putsen genom blästring
Adress Sandstensvägen 2–22, Jordbro
Fastighetsägare Victoriahem AB
Beställare DD Fasad AB

 


Om DD Fasad AB

DD Fasad är ett företag som erbjuder allt inom ställning, väderskydd, larmskydd, säkerhet, mur och puts. De har lång erfarenhet, vilket ger deras kunder trygghet. Alla som jobbar på DD Fasad AB och med dem, har den erforderliga säkerhetsutbildning som krävs, för deras uppdrag. Läs mer på deras webbsida! 

 

Om Victoriahem AB

Victoriahem är en av Sveriges största ägare av miljonprogramsområden. De är ett ungt fastighetsbolag – men kan visa på långsiktigt arbete och socialt ansvarstagande i sin förvaltning. Husen som de äger har en historia av otaliga ägarbyten som lett till eftersatt underhåll. De har köpt dem med ambitionen att äga och förvalta husen i många år framöver. Victoriahem planerar att fortsätta växa, du läser mer på deras webbsida!

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss