Här får även stora gods plats att Epoximålas

I våras utförde vi både blästring och epoximålning på några pontoner. Det krävdes en del planering då de var stora men vi fick smidigt in dem i verkstaden. Här har du möjlighet att se foton från när de kördes in och fanns på plats hos oss på Allblästrings verkstad i Länna industriområde samt bland annat läsa mer om vad epoximålning är.

Hos oss på vår verkstad kommer det in gods av alla de slag, både stort och smått. Senast i våras var det några stora pontoner som skulle in för att utföras både blästring och epoximålning på. Denna sorts objekt kan skrämma vilken verkstadschef som helst, men inte Allblästrings Per Lundberg.

De tar mycket plats i blästringsverkstaden vilket innebär att det är extra viktigt att boka in dessa projekt i god tid med oss. Då har våra ansvariga möjlighet att både planera in för plats och för att processen med hanteringen av specialgodset går smidigt till. Detta hade beställaren av pontonerna gjort så vi var väl förberedda inför deras ankomst.

Det var och blev inga problem här på Allblästring utan de stora pontonerna som kom in kunde väl på plats i verkstaden sedan både blästras och epoximålas och levereras tillbaka till en nöjd kund.

Blästring och epoximålning av stora pontoner

I detta blogginlägg kan du se några av våra foton från när pontonerna kördes in på Allblästrings verkstad. Dessa objekt var på plats för att både blästras och epoximålas. Se foton här nedan.

 

 

Om epoximålning

Epoximålning är en typ av målningsteknik som använder epoxiharts som bindemedel. Epoxihartsen är en form av termohärdbar plast som kan blandas med färgpigment för att skapa en stark och hållbar ytbeklädnad.

Epoximålning används främst för att ge en skyddande och dekorativ yta på olika material, inklusive metall, betong, trä och plast. Det är särskilt populärt inom industriella tillämpningar och används ofta på golv, väggar, rörledningar, stålbalkar och andra strukturer som kräver en hög grad av kemisk och mekanisk motståndskraft.

Fördelarna med epoximålning inkluderar dess utmärkta vidhäftningsegenskaper, hållbarhet och motståndskraft mot kemikalier, fläckar, värme, fukt och slitage. Den bildar en stark och tålig yta som är lätt att rengöra och underhålla.

För att applicera epoximålning måste ytan förberedas noggrant genom rengöring, avlägsnande av rost eller befintlig färg samt eventuellt slipning eller blästring för att skapa en jämn yta. Sedan blandas epoxihartsen med härdare och appliceras på ytan med hjälp av en pensel, roller eller spruta. Efter appliceringen härda epoxin genom kemisk reaktion och bildar en stark bindning med ytan.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant vid applicering av epoximålning, eftersom blandningsförhållanden och appliceringsmetoder kan variera beroende på produkten och användningsområdet.

 

Välkommen till Allblästrings verkstad

Kontakta oss gärna med dina frågor och innan du kommer hit med ditt gods ber vi dig först att ringa och boka in arbetet på 08-771 73 44 eller via info@allblastring.se, tack. Därefter hittar du oss i Länna industriområde, söder om Stockholm.

Per Lundberg
Per Lundberg
Verkstadschef

E-post Mejla Per
Kontor +46 (0)8 771 73 44
Direkt  +46 (0)8 771 73 52Allblästring
Länna industriområde
Fräsarvägen 5B
142 50 Skogås

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss