Bygge av spång ger säker promenadväg

Säkerheten och tryggheten för gångtrafikanterna längs den backiga och kurviga vägen i Fisksätra var prioriterat för Nacka Kommun. En ridskola ligger nära och många barn tar sig fram längs sträckan. Nu har en gångväg byggts i början och i slutet av vägen. Men problemet var de branta slänterna och träskmarken längs mittenpartiet som hindrade möjligheten till gångväg.

Därför anlitades Allblästring för att istället bygga en gångspång eller ett så kallat promenadstråk av trä. Vi ställde nyligen några frågor till Thomas Lindholm på Allblästring Anläggning om utförandet av projektet. Du läser hans svar nedan och ser foton från bygget.

 


Hej Thomas, varför behövde Nacka Kommun få promenadstråket byggt just nu?

– De har byggt gångbana på traditionellt vis i båda ändarna fram till branta slänter och träskmark. Det fanns en gammal dyr projektering som inte blev av.

 

Har det varit några problem vid vägen tidigare?

– Vägen är ganska smal med backe och kurvor. Det ligger en ridskola en bit bort så det är en del barn som i nuläget behöver promenera i trafiken.

 

Vilka arbetsuppgifter har utförts av Allblästring i projektet ?

– Allt. Förslag, projektering, hållfasthetsberäkningar samt utförande ligger i vår regi.

 

Finns något mer intressant att berätta om byggnationen av spången?

– Den blir fantastiskt vacker, säkerheten och tryggheten för alla till fots blir mycket bättre.

 

När startade projektet och när ska det vara klart?

– Det startade vecka 15 och ska vara klart vecka 28.

 

Blir det någon sorts slutinspektion eller hur funkar avslutet av sådana här byggprojekt?

– Ja, det blir en slutsyn tillsammans med beställare och byggledare.

 

Vart någonstans ligger den nya gångspången?

– I Fisksätra mellan Drevinge gård och Östervik station.

 

 

Vi tackade Thomas för informationen. Se våra foton från bygget här nedanför.

 

 

 

Om Nacka Kommun

Kommunen ligger i Stockholms län. Centralort är Nacka, vilken är en del av tätorten Stockholm. Nacka Kommun är huvudsakligen belägen i de nordöstra delarna av landskapet Södermanland men också med en mindre del i sydöstra Uppland och är delad mellan Södertörn och Värmdö med Östersjön i norr och söder. Informationen här ovan är från Wikipedia, läs mer där!

I Nacka bor omkring 100 000 personer och antalet ökar stadigt. Kommunens service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytande och stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning. Nacka kommun, med kommundelarna Boo, Fisksätra/Saltsjöbaden, Sicklaön och Älta, är Stockholms läns tredje största kommun. Du hittar ännu mer information på Nacka Kommuns webbsida, klicka här!

 

 

 

Vill du veta mer om bygget av spången? Välkommen att kontakta Thomas!

Hos Allblästring finns inte bara kompetens inom anläggning utan också tjänster inom bland annat betong, blästring, mark, rostskyddsmålning, smide och underhåll av betongkonstruktioner. Thomas arbetar inom vårt affärsområde Anläggning och du är varmt välkommen att höra av dig till honom angående detta uppdrag eller andra frågor gällande renoveringar och anläggningsunderhåll. Du hittar hans kontaktuppgifter nedan!

 

Thomas Lindholm, Platschef/Teknisk specialist
Thomas Lindholm
Platschef och Teknisk Specialist

E-post Mejla Thomas
Mobil +46 (0)70 771 22 13
Växel +46 (0)8 771 73 44

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss