Folkracearrangören bromsar in hos oss i Södertälje

 

Medarbetarna på Allblästring Rostskyddsmålning i Södertälje är nu i full gång. Under oktober valde även Anette Andersson att börja arbeta hos oss som verkstadschef vilket vi är extra glada över då vi behöver fler tjejer hos oss. Hon har precis som flera av killarna på verkstaden tidigare arbetat på Södertälje Varmförzinkning innan vi övertog fastigheten med verksamhet inom blästring och rostskyddsmålning från företaget. Vi passade på att ställa några frågor till henne om det nya arbetet, tidigare yrkesliv och fritiden med bland annat folkrace, läs gärna vår medarbetarintervju med henne nedan.

”Jag har arrangerat många folkracetävlingar genom åren.”
Anette Andersson.

 

Hej Anette och välkommen till Allblästring!
– Tack!

 

När var det du började arbeta på firman?
– Det var ganska nyligen, den 1 oktober 2023.

 

Vilken titel och yrkesroll har du på verkstaden i Södertälje?
– Jag är verkstadschef och kommer också arbeta inom ekonomi och administration.

 

Vad innebär det att du kommer jobba med?
– Kundmottagning och sedan ska jag skriva och lägga in ordrar. Jag kommer avlasta Sandra som är ekonomichef med fakturering och ekonomi, sedan är det order- och kundmottagning. Jag kommer vara lite av en alltiallo här. Skönt med det här jobbet är att man inte behöver sitta still åtta timmar om dagen vid skrivbordet utan får röra på sig emellanåt.

 

Då kommer du alltså få forma tjänsten lite själv?
– Ja och fördelen är att jag varit på Södertälje Varmförzinkning tidigare. Jag hade den tjänsten där och är insatt från början med bland annat vad killarna behöver för underlag och det är en fördel.

 

Vilken var din tidigare arbetsgivare och vad hade du för yrkesroll där?
– Senast på Södertälje Varmförzinkning där jag var i två år och jag hjälper dem fortfarande under nedläggningen av bolaget. Där var jag tidigare ekonomiansvarig och jobbade med administration, löner och kundmottagning, jag skrev ordrar där också. Så vid sidan av mitt nya arbete på Allblästring hjälper jag till under försäljningen av Södertälje Varmförzinknings fastighet som ska säljas, där varmförzinkningen redan är nedlagd men fastigheten nu ska säljas. 

 

Okej, vart arbetade du innan dess och med vilka arbetsuppgifter?
– På Huddinge Rör AB där jag jobbade i ganska många år. Det var min pappas firma och där var det ekonomi, löner, administration jag jobbade med och så svarade jag i telefon och tog emot kunder. Ja det var väl kundmottagning, samma sak egentligen som nu på Allblästring.

 

Anette på sin tidigare arbetsplats Södertälje Varmförzinkning.

 

Varför valde du att börja arbeta hos oss på Allblästring?
– Det var vår vd Peter som frågade mig om jag ville jobba här. Men det var först Micke som är IT-ansvarig, han rekommenderade Peter att fråga mig om jag ville ha tjänsten. Jag känner ju grabbarna på verkstaden här i Södertälje och vet rutinerna så det var nästan självklart för mig att tacka ja direkt.


Har du mycket kontakt med kunderna och hur är det?
– Ja, jag har mycket kontakt med kunderna och det tycker jag är jättekul. Jag är själv social och de är alltid så trevliga så jag tycker det är jättekul.

 

Vilka projekt har ni inne på verkstaden och arbetar med för tillfället?
– Det är jättemycket och det är kul med många projekt! Det nya är att det är mycket med båtar och det hade vi inte här under Södertälje Varmförzinknings tid, det var på tal tidigare men vi har inte haft det. 

Nu har de mycket båtar på Allblästrings verkstad i Länna och de har inte tid där, så vissa båtar körs hit och det tycker jag är jättekul. Vi fick in en båt alldeles nyligen här. Men vi har inte bara båtar utan det är allt möjligt som balkar, räcken, cisterner, blomlådor med mera. Det är mycket, en hel uppsjö av olika saker som kommer in. Stålkonstruktioner, små ståldetaljer, franska balkonger, galler, rörräcken, tankar och mycket handledare till trappor. Det är jättemycket olika saker och ibland får vi in konstverk samt flak som ska blästras.

 

Varför behövde kunderna få dessa jobb utförda?
– Det är både nytt och begagnat. Vissa smeder och smidesfirmor kommer med räcken som ska blästras och rostskyddsbehandlas. De kanske ska byta ett räcke och behöver renovera en del. Ibland tillverkar de nya och då ska de blästras och grundmålas i någon färg.

 

Vad är det som utförs i projekten på verkstan?
– Det är blästring, målning, sprutförzinkning, Fontezink HR, grundmålning, vissa blästras och grundmålas, det är väl egentlig det. Ibland lättblästring med en fin sand som ofta används innan man ska utföra varmförzinkning. Jag har inte så mycket kunskap om varför och när man ska blästra och vilken färg som används när. Utan ska ta en kurs internt här framöver med killarna där de får gå igenom vad som utförs så man vet vad som ska göras och varför man blästrar visst material och varför man lättblästrar.

 

Foto från Anettes arbetsplats på verkstaden i Södertälje.

 

Vad är det roligaste i ditt arbete?
– Att det är så varierande, ingen dag är den andra lik. Man vet inte hur en dag blir, vad som händer under dagen utan det ser helt olika ut varje dag.

 

Har du något mer intressant du vill berätta om dig eller ditt arbete?
– Jag har alltid jobbat i manliga branscher, både på Södertälje Varmförzinkning och på Huddinge Rör AB där det var många VVS-montörer som sprang.

 

Har du något Fritidsintresse?
– Ja, jag tycker om folkrace. Jag har arrangerat många folkracetävlingar genom åren. Jag har inte kört själv men min styvpappa gjorde det och jag har även varit sambo med en folkraceförare och vi var alltid ute på tävlingar och stod och kollade. Jag arrangerade även tävlingen Håga-pokalen många gånger själv. Det startade för många år sedan tillsammans med min mamma. Vi började först som funktionärer och sedan tyckte vi det var så kul så då ville vi arrangera dem själva istället.

Men det är många år sedan nu. Det är så mycket jobb med att arrangera en tävling; Du måste gå ut med inbjudan, ta hand om alla startande och säkerheten. Se till att det finns mat och få ihop alla bitar för att få det till en fungerande tävling. Mycket jobb men så kul och man får ihop ett stort nätverk av intressanta och bra kontakter. Men sedan måste den yngre generationen ta över och lära sig så då har jag klivit undan. Men jag hjäper fortfarande till, men bara i den mån jag kan, för nu har jag tre barnbarn! 

Vad kul, berätta mer om din fritid?
– Ja, det är så kul! Det är min sons barn så jag är farmor till en som är ett år, den andra fyra och en är tio år. Barnbarnen är ofta hos mig och det är jättekul, det bästa som hänt efter att man själv fick barn. När man själv var förälder hade man alla måsten men när man får barnbarn då är det bara fokus på att ha kul med dem. 

På min fritid tycker jag även om promenader, naturen och djur. Jag har en katt, det är en vanlig bondkatt, hon heter Milla, har hängt med länge nu och är tio år gammal.

 

Bor du i Södertälje eller var bor du?
– Nej, jag bor i Trosa och det tar inte mer än 25 minuter till jobbet i Södertälje. Och inga köer utan hem är det bara över Södertäljebron sedan går det snabbt hem. Jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt att sitta med en kopp kaffe i bilen på morgonen!

 

Vilka öppettider har ni på Allblästring Rostskyddsmålnings verkstad i Södertälje
– Våra öppettider är måndag till torsdag klockan 6.30 till 16 med lunchstängt klockan 13 till 13.30, på fredagar har vi halvdag och öppet klockan 6.30 till 13.

 

På vilken besöksadress finns ni?
Oxelgrensvägen 14 i Södertälje. Det är bra om våra kunder ringer oss på 08-550 399 80 eller mejlar via sodertalje@allblastring.se för att boka in sina konstruktioner för blästring och ytskyddsmetoder innan de kommer in med dem så jag kan planera in arbetet.

 

Vi tackade Anette för den trevliga pratstunden och funderar på hur hon har tid med alla jobb och sina fartfyllda fritidsaktiviteter.

 

Fakta och bakgrund Allbästring Rostskyddsmålnings verkstad i Södertälje

Vi på Allblästrings Rostskyddsmålning köpte under juli 2023 en fastighet med verkstadshallar för blästring och målning av Södertälje Varmförzinkning. Flera av killarna som arbetade där valde att fortsätta hos oss när vi övertog verksamheten. Sedan tidigare hade företaget lagt ner sitt andra verksamhetsområde varmförzinkning och säljer under hösten övriga fastigheter. I detta försäljnings- och nedläggningsarbete har Anette Andersson, som nu också börjat arbeta hos oss, fortsatt att stötta sin tidigare arbetsgivare Södertälje Varmförzinkning inom bland annat ekonomi och administration.

 

 

Om Folkrace

Folkrace är en bilsport i Sverige. Folkrace körs på banor av grus eller asfalt med täckta bilar som är typbesiktigade i Sverige. Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter; bland annat skall de ha skyddsbur. Innan varje tävling skall alla tävlingsbilar besiktigas av teknisk funktionär så att de håller de säkerhetskrav som ställs i reglementet. Maxhastigheten ska inte överstiga 80 km/timme, men det finns de som kör fortare ändå. Banan ska dock vara byggd så man inte ska kunna komma upp i högre hastighet.

Texten här ovanför är från Wikipedia där du även kan läsa mer om Folkrace!

 

 

Några till foton från Anettes tidigare arrangerande av Folkracetävlingar.

 

 

Vill du tala om Folkrace eller få gods renoverat på vår verkstad?

Varmt välkommen att höra av dig till Anette med frågor och för att boka in dina konstruktioner för blästring och ytskyddsmetoder i Södertälje. Du hittar vår verkstad och når Anette via nedan kontaktuppgifter.


Allblästring Rostskyddsmålning verkstad Södertälje
(tidigare Södertälje Varmförzinkning)

sodertalje@allblastring.se
+46 8 550 399 80


Oxelgrensvägen 14

152 42 Södertälje
Adressen på Google maps!


Södertälje öppettider

Mån–Tor: 06.30–16.00
Fre: 06.30–13.00
Lunchstängt:  13.00–13.30

 

Anette Andersson
Verkstadschef
Ekonomi och administration

Allbllästrings tidigare medarbetarintervjuer läser du här!

 

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss