Ses vi på Brobyggardagen i Göteborg 29/1 2024?

FOTO: Colne Valley Viaduct, UK. Brosamverkan – Årets Brobyggardag 2024.

Under Brobyggardagen den 29 januari kommer vi få ta del av aktuella ämnen inom brobygge, lyssna till flera intressanta föredrag om olika broprojekt, både svenska och internationella. Bland annat en höghastighetsjärnväg utanför London där en broetapp byggs med prefabricerade element som lyfts med en specialbyggd kran och spänns ihop ett efter ett på båda sidor om varje brostöd tills de möter intilliggande stöd.

 

Hoppas du också kommer till den 34:e Brobyggardagen som går av stapeln på måndag. Då kanske vi ses och kan talas vid en stund, det vore himla trevligt! Eventet sker den 29 januari 2024, klockan 9.20–17.00 samt med efterföljande mingel. Vi är säkra på att det kommer bli en mycket intressant och lyckad dag!

Årets utländska bidrag till Brobyggardagen kommer från England. Först ut är en rörlig bro i Lowestoft på östkusten med spektakulär design och öppningssätt över den trafikerade kanalen. Därefter presenteras en 3,4 km lång broetapp väster om London för höghastighetsjärnväg på sträckan London-Birmingham. Bron byggs med prefabricerade element från en fältfabrik. Elementen lyfts med en specialbyggd kran och spänns ihop ett efter ett på ömse sidor om varje brostöd tills de möter angränsande stöd.

De svenska projekten i årets program är brokoncept för Norrbotniabanan, broar i Olskroken och en akvedukt för Mölndalsån vid Liseberg. Broarna i Olskroken kommer att öka kapaciteten och förbättra järnvägssituationen väster om Göteborgs Centralstation medan akvedukten byggs för att möjliggöra byggandet av Västlänkens dubbelspår.

Övriga programpunkter är betongnyheter i Eurokoderna och dess påverkan på brobyggandet, vad väderbeständigt stål kan bidra med samt en bro där cementinnehållet halverats och ersatts med slagg. I foajén hittar du alla oss utställare som kommer finnas på plats hela dagen.

Under konferensen kommer flera av oss från Allblästrings två verksamhetsområden vara på plats som utställare. Bland annat kommer du träffa Niaz Mirza, Thomas Lindholm och Peter Tilder som kommer ta emot dig och andra besökare i vår montern.

 

Allblästring medverkade även på Brobyggardagen 2023

På Brobyggardagen 2023 fanns Niaz Mirza och Thomas Lindholm från oss på Allblästring samt Kristina Dalsgaard från Tikkurila på plats i vår monter. Läs blogginlägget ”Lyckad Brobyggardag” från 2023 här!

 

Program: Brobyggardagen 2024

Program Brobyggardagen 2024   (öppnas i webbläsaren)

 

Arrangör för dagen är nationella branschföreningen Brosamverkan som arbetar för utveckling och samarbete inom infrastrukturområdet. Du läser mer om Brobyggardagen på deras webbsida, här! 

Del av ovan text är kopierad från Brobyggardagens webbsida.

 

 

Lyckad Brobyggardag

 

 

Kontakta oss med frågor om ditt broprojekt!

Vill du veta mer om Allblästrings medverkan på Brobyggardagen 2024, om våra tjänster eller diskutera ditt specifika broprojekt? Välkommen att höra av dig till Niaz Mirza hos oss enligt kontaktuppgifterna nedan.

Niaz Mirza, arbetschef
Niaz Mirza 
Arbetschef

niaz.mirza@allblastring.se
+46 070-771 22 00

 

 

 

Brosamverkan

Om Brosamverkan

De hette tidigare Brosamverkan Väst och har varit verksamma sedan 1990. Brosamverkan är en förening som bildats genom en samman­slutning av företag, institutioner samt statliga och kommunala organisationer.

Brosamverkan arbetar aktivt med kompetens­utveckling, kunskaps­spridning, erfarenhets­återföring, teknik­utveckling inom bygg­branschen samt samverkan för bättre spelregler och färre missförstånd i branschen. Läs mer på deras webbsida!

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss