Vd-intervju: ”Renoverar broar på löpande band”, artikel av UochD

Emelie Werme på Underhåll och Driftsäkerhet, UochD har nyligen intervjuat Peter Tilder som är vd hos oss på Allblästring. Där han bland annat berättar om företagsgruppens aktuella projekt med flertalet brorenoveringar som är på gång just nu. Du läser artikeln Vd-intervju: ”Renoverar broar på löpande band” här nedanför eller hos UochD!

Vd-intervju: ”Renoverar broar på löpande band”

Det går på högvarv hos Allblästring. I ett samtal med Peter Tilder, vd för företaget, får vi höra mer.

– Det är verkligen full fart hos oss, inleder Peter Tilder samtalet med oss.

 

Ett område som har stort behov av underhåll och reparationer är broar. Allblästring har nyligen hittat en platschef med konstruktörsbakgrund vilket innebär att de dessutom kan projektera egna jobb på fler sätt.

– Det finns ett stort behov av våra tjänster. Marknaden har verkligen vaknat till liv. Sen tror jag att det är svårt att hitta företag i vår storlek. Vi har nischat oss bra i mellanstorleken. Vi är inte för små för att klara projekten, men vi är inte heller för stora, säger Peter Tilder.

Idag har Allblästring ramavtal med ett flertal kommuner. Redan nu har Allblästring sex broarbeten igång.

– Vi renoverar broar på löpande band.  I år har vi ungefär 25 broar att renovera, sen är det såklart en varierande mängd arbete på varje bro.

Att renovera broar omfattar allt från omisolering till betongreparationer, från rostskyddsmålning till impregnering.

 

Allblästring är bland annat med och renoverar bron vid Näs Bruk, vilken är en av Dalarnas längsta fackverksbroar. Allblästring rostskyddsbehandlar hela bron.

– Vi renoverar även Neglingebron vid Saltsjöbaden. Det är en mixad konstruktion. Där kommer all vår kompetens in i arbetet. Det är väldigt kul, förklarar Peter Tilder.

 

Ett annat spännande projekt som Allblästring är inblandad i är Globen, numera Avicii arena. Där har de sedan vintern utfört både mekanisk rengöring och dammfri blästring. Sedan julas har cirka 4–10 personer varit där och arbetat intensivt i omgångar.

– Det är ett väldigt roligt projekt att vara med i, säger Peter Tilder.

 

Förra sommaren förvärvade Allblästring företaget Södertälje varmförzinkning. Detta gjordes för att förbättra företagets tillgänglighet för konstruktioner som kräver verkstadstjänster med blästring och målning.

– Sedan länge har vi en anläggning i Länna industriområde söder om Stockholm. Ofta är anläggningen fullbokad med uppdrag och projekt. Därför valde vi att investera i ytterligare en verkstad. Verkstaden i Södertälje har ännu större hallar.

Nu ligger fokus på att renovera verkstaden som har en liten underhållsskuld. En bra men nergången verkstad, förklarar Peter Tilder.

– Lokalen ska renoveras och verksamheten ISO-certifieras.

 

Det låter som ni har fullt upp, men är det hanterbart?

– Vi har rekryterat mycket personal, 6–7 stycken. Men vi hade kunnat anställa 5–6 personer till utan problem. Men vi vill inte växa för fort heller.

När Allblästring söker personal är det erfarenhet som står i fokus. De ser gärna att personalen har erfarenhet av blästring och rostskyddsmålning. Vi frågar hur företaget satsar framåt.

– Vi är väldigt vaksamma på de ramavtal som kommer ut. Det finns mycket arbete hos de ramavtalskunder som vi redan har, så där försöker vi göra vårt bästa. Sen försöker vi ha bra maskinparker, bra personal och fräsch utrustning.

 

Förstår jag dig rätt om jag säger att ni vill växa, men lagom mycket?

– Att växa är inget självändamål. Har vi nöjda kunder och nöjd personal så tror jag att man växer lite per automatik, avslutar Peter Tilder samtalet med oss.

Text ovan är skriven av Emelie Werme, U och D.
Denna artikel kommer från Underhåll och Driftsäkerhet, UochD här!

Om Underhåll och Driftsäkerhet

UochD – för alla som arbetar med underhåll. Underhåll och Driftsäkerhet bevakar de viktiga underhållsfrågorna, nya tekniker, strategiskt underhåll och nya infallsvinklar. De finns både som tryckt tidning och i digital form.
Besök deras webbsida, klicka här!

 

Vill du veta mer om Allblästrings många broarbeten? 

Varmt välkommen att höra av dig till Peter Tilder via kontaktuppgifterna nedan.

Peter Tilder
Projektledare/vd/Frosio-inspektör Level 3
0708-771 734
Mejla Peter

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss