Glasblästring

När en glasblästring görs används små, små glaspärlor som sedan ska göra så att ytan blir matt och sådär fint slät. Dessa glaspärlor skjuts ut genom ett munstycke med hjälp av ett högt lufttryck – så den som utför blästringen bör skydda sig mot damm med hjälp av en mask. Glasblästring är mer till för att kunna polera ett material och används inte för att få bort grova rester eller smuts. Denna blästring sker alltså i ett senare skede av en efterbehandlingsprocess.

Glasblästring bra för rostfria ytor

Glasblästring är en metod som kan användas på rostfria ytor för att få de släta och blanka igen, då rostfria material ofta kan se dassiga ut efter ett tag, och lätt blir fläckiga. Denna metod fungerar extra bra på mjuka metaller samt aluminium. Andra användningsområden som det funkar bra på är mässing, hårt trä, koppar, glasfiber och givetvis glas.

Effektivt vid turbinrenovering

Ett tips till dig som vill testa denna typ av blästring är att blästra dina fälgar på bilen – det fungerar riktigt bra. Även andra material som ska behandlas skonsamt kan med fördel glasblästras. Överlag är det en bra metod om en turbinrenovering ska göras då det både ger riktigt bra effekt och är en bra rengöringsmetod. Denna metod är ideal framförallt till turbinblad och liknande ämnen som finns inom livsmedelsindustrin, men fungerar även bra på badkar, stolpar och lampor. Alla dessa saker vill man ha rena, och det är lättare att rengöra dessa i senare skede om en glasblästring görs först.

Glasblästring av fälgar
Fälgar som dessa funkar bra att glasblästra.

Glasblästring är som sagt en väldigt skonsam metod, men vill du få bort exempelvis rost så är glasblästring inte ett alternativ. Den är alltså inte särskilt effektiv mot grova skador. Fördelen med just denna typ av blästring är att det ger en sidenmatt yta och fungerar otroligt bra på de material som är nämnda här ovan för att polera en yta. Efter att en glasblästring utförts kan du behandla materialet med olja – detta skyddar extra mycket mot repor och smuts som man inte vill ska uppstå.

 

Professionell glasblästring i Stockholm och Gävle

Vill ni ha hjälp med glasblästring i Stockholm med omnejd, i Gävle eller kanske någon annan närliggande ort? Med 75 års erfarenhet av blästring i alla dess former i Sverige har vi på Allblästring förmodligen redan gjort det du vill få gjort. Kontakta oss här för en kostnadsfri konsultation!

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss