Polyurea

Polyurea är en tvåkompontentsprodukt bestående av Isocyanat och Polyamin och har funnits i nuvarande form sedan 1990-talet. Produkten har blivit mycket populär tack vare dess många fördelar som kort härdningstid, extremt slitstark, miljövänlig, vattentät och ljudisolerande.

Som ett extremt slitstarkt ämne är polyurea populärt inom allt för slitskydd, korrosionsskydd och lining samt coating. Vi kan också anpassa det utifrån dina önskade egenskaper eller tänkta områden. Vill du till exempel ha extra slitstarkt eller antistatisk variant för golv i ett garage eller ljuddämpande golv i en idrottshall? Eller behöver du livsmedelsgodkänd och dricksvattengodkänd blandning för ett visst utrymme? Med Polyurea får du en lösning som är fri från flyktiga organiska lösningar och lösningsmedel och passar på allt från trä och textil till stål och betong.

Produkten har en snabb härdningstid på under 20 sek och en hårdhet mellan 60 shore A till 50 shore D. Vanligast är ett lager på mellan 2–15 mm beroende på om du ska använda det som slit- eller korrosionsskydd. Det gör det viktigt med noggrant förarbete och ytbehandling för ett bra resultat. Beroende på produkt i Polyurea-sortimentet används olika metoder såsom varm- eller kallsprutning.

Polyurea är en tvåkomponentsprodukt och det kan det vara lite lurigt att få till ett bra resultat utan erfarenhet. Vi har arbetat med produkten under lång tid och i flera olika kunduppdrag. Kontakta oss gärna för både råd och hjälp i ämnet.

Mer information om Polyurea hittar ni på http://www.polyureasverige.se/

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss