Rostskyddsmålning, sprutförzinkning och avancerad ytbehandling

En ytbehandling gör du när du vill förändra ytans egenskaper eller av estetiska skäl. Mest vanligt är att våra kunder vill förlänga livstiden på sina objekt genom att skydda materialet från väder och tid. Både rost och yttre angrepp kan undvikas med rätt ytbehandling och vi utför uppdrag både mobilt ute hos er och inne i vår verkstad.

För oss är noggrannhet och kvalité en självklarhet när vi arbetar inom alla våra områden, och vi är sedan många år tillbaka certifierade enligt ISO14001 och ISO 9001. Vi strävar alltid efter att ge dig bästa service, varför vi har samarbeten med andra företag i de områden där vi själva inte är specialister.

Rost är som du vet en korrosion som innebär att metallen faller sönder genom kemiska processer i relation till omgivningen. Genom en ytbehandling kan man förhindra sönderfallet och därmed
förlänga livstiden.

Rostskyddsmålning

Rostskyddsmålning är det vanligaste sättet att skydda sig mot rostangrepp och kan göras med 1 – eller 2-komponentsfärg, med pensel, rulle eller hörtryckssprutning. Beroende på vilken metall och önskad effekt kan vi uppnå olika resultat med olika sorters färger och metoder.

För att ytterligare bredda oss har vi ett samarbete med JIWE Varmförzinkning i Eskilstuna, som specialiserar sig på duplex – rostskyddsmålning på varmförzinkad yta.

Kontakta oss för en konsultation så berättar vi mer om våra erfarenheter från andra kunder kring material, miljöpåverkan och hållbarhet.

Sprutförzinkning

Med sprutförzinkning får du ett kostnadseffektivt korrosionsskydd på föremål. Med hög hastighet sprutar vi smält zink på förblästrad yta och har möjlighet att variera tjockleken beroende på
önskat resultat. Zink ger ett katodiskt skydd, vilket innebär att zinket kommer att ta korrosionsangreppet och därmed skydda ytan under.

En sprutförzinkad yta blir ofta lite porös och rå, vilket gör att den med fördel efterbehandlas med målning för bästa resultat. Metoden kan användas vid helrenoveringar men också för att laga skador på föremål som sedan tidigare varmförzinkats. För våra kunder använder vi mest metoden som del i större leveranser. Kontakta oss gärna för att få veta mer!

Polyurea

Som ett extremt slitstarkt ämne är Polyuera populärt inom allt för slitskydd, korrosionsskydd och lining samt coating. Vi kan också anpassa det utifrån dina önskade egenskaper eller tänkta områden. Vill du till exempel ha extra slitstarkt eller antistatisk variant för golv i ett garage eller ljuddämpande golv i en idrottshall? Eller behöver du livsmedelsgodkänd och dricksvattengodkänd blandning för ett visst utrymme? Med Polyurea får du en lösning som är fri från flyktiga organiska lösningar och lösningsmedel och passar på allt från trä och textil till stål och betong.

Produkten har en snabb härdningstid på under 20 sek och en hårdhet mellan 60 shore A till 50 shore D. Vanligast är ett lager på mellan 2–15 mm beroende på om du ska använda det som slit- eller
korrosionsskydd. Det gör det viktigt med noggrant förarbete och ytbehandling för ett bra resultat. Beroende på produkt i Polyurea-sortimentet används olika metoder såsom varm- eller kallsprutning.

Polyurea är en tvåkomponentsprodukt och det kan det vara lite lurigt att få till ett bra resultat utan erfarenhet. Vi har arbetat med produkten under lång tid och i flera olika kunduppdrag. Kontakta oss gärna för både råd eller hjälp i ämnet.

Mer information om Polyurea hittar ni på http://www.polyureasverige.se/