Trumblästring

Trumblästring går till som så att man med hjälp av tryckluft skapar en som roterarvacker yta. Det finns en annan typ av blästring som kallas för trumlingsblästring som man lätt kan blanda ihop denna metod med. Trumblästring är bättre på det sätt att det blir ett mer effektivt resultat, det är en lite mer hårdhänt metod.

När en trumblästring görs så placeras arbetsstyckena in i en horisontell trumma som roterar, därav namnet, och där inne tumlas dessa runt. Under tiden som de tumlas omkring i trumman skjuts ett slags blästermedel ut och det är nu som ytorna behandlas. I trumman slår arbetsstyckenas ytor mot varandra samtidigt som själva medlet gör sitt för att skapa den där ytan man vill åt. Det går även att skippa blästermedlet om en enklare ytbehandling ska göras, då slås bara arbetsstyckena mot varandra.

Fördelar med trumblästring

Det som är positivt med denna typ av blästring är att allt görs i den stora trumman, alltså behövs det bara någon som lägger in produkterna i trumman som sedan gör själva jobbet. Blästermedel och själva materialen ska in i trumman – sen börjar hela processen. Att trumblästra sparar pengar då arbetsinsatserna under blästringsprocessen är minimala.

Risker att ta hänsyn till

Några risker att ta hänsyn till är att medlet som används kan vara skadligt för miljön vilket på senare tid är någonting som många tänker på. Trumblästring kan genomföras utan att använda blästermedel men med risk för att göra avkall på resultatet. Det finns en hel del olika typer av blästermedel som går att köpa, dessa används vid olika typer av blästring. Det finns bland annat blästermedel med glaskulor, stålsand, stålkulor, trådklipp, aluminiumoxid och många fler som alla används till olika typer av blästring. När det kommer till trumblästring så används det medel som du själv behöver beroende på hur djup rengöringen ska vara.

Kontakta oss

Behöver du hjälp med trumblästring i Stockholm med omnejd, eller kanske i Gävle, Härnösand, Lysekil, eller någon annan närliggande ort? Med 75 års erfarenhet av blästring i alla dess former runt om i Sverige är chansen stor att vi på Allblästring jobbat med liknande projekt som ditt tidigare. Kontakta oss här för en kostnadsfri konsultation!

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss