8 frågor till Sten-Åke Sjölund, rostskyddsspecialist

”Nästa vecka startar vi en blästring och målning av en cisternbotten till Almer Oil i Sundsvall. Botten målas för att det inte skall rosta i den. Vatten sjunker ned till botten och därav målas den för att slippa korrosion i stålet.”
Säger Sten-Åke Sjölund om ett av alla hans olika projekt på Allblästring. 

Sten-Åke Sjölund, rostskyddsspecialist

Sten-Åke Sjölund på Allblästring arbetar för ett hållbart och långvarigt ytskydd på våra kunders objekt. Han är ansvarig projektledare inom rostskydd och ofta ute på fältet vid våra olika uppdrag. Sten-Åke är en av 22 medarbetare som vi nu vill presentera på bloggen. Här får du läsa om många av de arbetsprojekt inom ytskydd som han och kollegorna utför till kunder.

Nu är det Sten-Åke Sjölunds tur att få svara på frågor så vi får veta mer om hans intressanta arbete. För bland våra medarbetare hittar du inte bara blästrare utan även denna projektledare inom rostskydd som av oss andra här på Allblästring oftast kallas Stenis.
Han är ansvarig för att styra upp projekten och våra uppdrag inom rostskydd som vi utför hos våra kunder. Nedanför bilden, på målning av cisternbotten, läser du Stenis svar på våra 8 frågor om hans dagliga arbete!

Ett av Sten-Åke Sjölunds alla projekt inom rostskydd; målning cisternbotten.

1. Hej Sten-Åke Sjölund, vilken roll har du på Allblästring?
– Jag är projektledare inom rostskydd. 

2. Hur kan en dag se ut för dig?
– När man sitter på kontoret är det mycket pappersarbete med bland annat grundkontroller, räkna in arbeten och skicka offerter.

3. Vad jobbar du med för tillfället?
– Jag har några projekt igång och skall starta upp nytt under veckan. Sen blir de några mil i bilen och titta på nya objekt som skall offereras.

4. Spännande! Vad är det för olika arbeten som ni håller på med nu?
– Under veckan avslutade vi två stycken projekt. Bland annat blästring och målning av spont vid Biltema i Bredden, utanför Stockholm och en målning av kondensfärg i ett tak, i ett P-hus ute i Tullinge.

5. Okej, vad blir det för nya objekt ni ska utföra jobb på, vad är det ni ska göra med dem och varför?
– Vi startar upp en målning av en vägfärja denna vecka på Ammerön vid Bräcke, åt Färjerederiet. Den skall bildäcket målas om och även utvändigt runt om. Nästa vecka startar vi en blästring och målning av en cisternbotten till Almer Oil i Sundsvall. Botten målas för att det inte skall rosta i den. Vatten sjunker ned till botten och därav målas den för att slippa korrosion i stålet.
 
6. Hur är kontakten med kunderna?
– Till 99% bra.

7. Vad är det roligaste i ditt arbete?
– Att träffa nya kunder och nöjda kunder.

8. Vilket är ditt bästa målnings- och rostskyddstips?
– Att fråga först innan man tar ett beslut. Det finns mycket olika utföranden inom rostskydd.

Vi tackade Stenis för den trevliga intervjun. Vill du också ställa några frågor till Sten-Åke Sjölund? Då når du honom via e-post sten-ake.sjolund@allblastring.se och på telefon +46(0)8-771 73 44 och +46(0)70-615 16 20.

Rostskydd för hög hållbarhet med Sten-Åke Sjölund

På Allblästring utför vi även rostskyddsmålning, sprutförzinkning och avancerad ytbehandling. Utöver det erbjuder vi tjänster som smidesarbeten och betongreparationer till både företag och privatpersoner. Mer om rostskyddsmålning, sprutförzinkning och avancerad ytbehandling läser du här. Länk till Allblästrings webbsida om rostskydd finns här! Och vill du veta ännu mer om rost hittar du lite mer på Wikipedia!

Varmt välkommen att höra av dig med dina frågor till Sten-Åke Sjölund via mail sten-ake.sjolund@allblastring.se och på telefon +46(0)70-615 16 20. Du når oss även via växeln på 08-771 73 44 eller via info@allblastring.se.

Sten-Åke Sjölund
Projektledare Rostskydd
Mobil:  +46(0)70-615 16 20
Växel:   +46(0)8-771 73 44
Mail:     sten-ake.sjolund@allblastring.se

Tidigare inlägg om Allblästrings trevliga medarbetare ser du nedan, klicka och läs, enjoy!

5 frågor till Per Lundberg på Allblästring

Blästring på entreprenader i miljökänsliga områden med Peter Tilder

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss