Lyckad Brobyggardag

På Brobyggardagen 2023 fanns Niaz Mirza och Thomas Lindholm från oss på Allblästring samt Kristina Dalsgaard från Tikkurila på plats i vår monter.

Under eventet fick vi ta del av aktuella ämnen inom brobygge, lyssna till flera föredrag om intressanta broprojekt, både svenska och internationella. Som bland annat en hängbro över Donau med kabelfästena rakt in i bergssidorna och med anslutande vägar direkt från bergtunnlar samt flera andra spännande projekt. Det blev en lyckad Brobyggardag helt enkelt!

 

FOTO: Brosamverkan

Brobyggardagen i Göteborg 2023

Brosamverkan önskade oss alla varmt välkomna till Brobyggardagen 2023 när vi äntligen fick träffas på plats igen efter Coronapandemin. Där fick vi möjlighet att ta del av och diskutera aktuella och viktiga ämnen samt lyssna till intressanta föredrag om svenska och internationella projekt.

Som till exempel att i Österrikiska Linz byggs en centralt belägen hängbro över Donau med kabelfästena rakt in i bergssidorna och med anslutande vägar direkt från bergtunnlar. Från Österrike presenterades även en speciell broteknik tillämpbar där krav finns på omgivningspåverkan eller där byggnation sker över svårtillgänglig mark. Nära Köln pågår två broprojekt över Rhen där de befintliga broarna ersätts med nya broar som byggs alldeles intill under pågående trafik.

De svenska projekten var till exempel Varvsbron i Helsingborg, bro över Skurusundet ut till Värmdö och kabelbyte på Strömsundsbron i Jämtland. Vi fick också höra hur långt man kommit på resan mot en klimatvänlig anläggningsbetong.

 

Under konferensen fanns som vanligt vi på Allblästring på plats som utställare i foajén och det var Niaz Mirza och Thomas Lindholm från Allblästring samt Kristina Dalsgaard från Tikkurila som tog emot besökarna i vår montern.

Arrangör för dagen är nationella branschföreningen Brosamverkan som verkar för utveckling och samarbete inom infrastrukturområdet.

 

Här byggde killarna upp vår monter kvällen innan Brobyggardagen

 

Du är alltid välkommen att kontakta oss om ditt broprojekt!

Vill du veta mer om Allblästrings tjänster eller diskutera ditt specifika broprojekt?
Hör gärna av dig till Niaz hos oss enligt kontaktuppgifterna nedan.

Niaz Mirza, arbetschef
Niaz Mirza 
Arbetschef

niaz.mirza@allblastring.se
+46 070-771 22 00

 

 

Brosamverkan

Om Brosamverkan

De hette tidigare Brosamverkan Väst och har varit verksamma sedan 1990. Brosamverkan är en förening som bildats genom en samman­slutning av företag, institutioner samt statliga och kommunala organisationer.

Brosamverkan arbetar aktivt med kompetens­utveckling, kunskaps­spridning, erfarenhets­återföring, teknik­utveckling inom bygg­branschen samt samverkan för bättre spelregler och färre missförstånd i branschen. Läs mer på deras webbsida!

 

 

Allblästring medverkade även på Brobyggardagen som hölls i januari 2020, innan Coronapandemin.

Läs blogginlägget från 2020 här!

Allblästring på Brobyggardagen 2020

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss