Blästring

Blästring avlägsnar rost, smuts, färg och olika beläggningar på ett effektivt sätt samtidigt som det också är en effektiv förbehandling inför rostskyddsmålning och annan ytbehandling.

Det är en rengöringsmetod som passar både stora områden som hela husväggar eller underreden på båt, men också små detaljer som utomhusmöbler, räcken eller bildetaljer. De flesta underlag kan behandlas men ofta rör det sig om olika metall, sten eller betong, plast eller glas.

Vill man ytbehandla något passar blästring bra som förbehandling. Detta eftersom strukturen som skapas på ytan gör att medlet sedan fäster bättre. Det ger en ökad kvalité på ytbehandlingen, som också kommer att hålla längre än om man inte förbehandlat ytan eller handslipat den.

Vi arbetar där det passar bäst och har därför verktyg både för att blästra ute hos er och hemma hos oss. Flera av våra kunder fraktar sina objekt till vår verkstad, men en del saker är helt enkelt inte lämpliga för frakt. Se exempel på mobil blästring och verkstadsblästring!

Blästring av riksvägsbron Göta kanal
Blästring av riksvägsbron, Göta kanal

Blästringstekniker

Självklart är det skillnad på både metod och partiklar man använder beroende på om det är en stor husvägg eller en liten bildetalj som ska blästras. För att inte skada materialet behöver man, förutom att veta hur man blästrar, både kunna sin materiallära och hantverket. Vi använder en rad olika metoder och anpassar dem alltid efter yta, syfte och önskat resultat. Två av de mest populära typerna av blästring är torrblästring och våtblästring.

Våra kunder beskriver vad de vill uppnå och vi presenterar en lösning med garanterat hög kvalité. Det har gjort oss betrodda med allt från samhällskritiska broar och Kina Slott till personliga veteranbilar. Hör gärna av dig till oss för rådgivning eller frågor!

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss