Våtblästring och vattenblästring

Våtblästring

Våtblästring använder samma teknik som torrblästring med skillnaden att man tillsätter vatten i strålen.

Vissa verktyg blandar blästermedlet med vattnet i själva verktyget, såsom varumärket Torbo; medan med i andra möts vatten och blästermedlet utanför munstycket. I båda fallen träffas ytan med blästermedel och vatten, vilket gör att bortblästrade partiklar följer med vattnet ned till marken.

När vi vattenblästrar tillsätts inget blästermedel, utan en vattenstråle under högtryck blästrar bort beläggningen eller smutsen. Vattenblästring passar därför för lättare smuts och när ytan inte ska påverkas, men klarar inte hårdare beläggningar eller arbeten.

Allblästring vattenblästrar putsad fasadEn av våra blästrare använder våtbläster effektivt vid fasadblästring
Blästring av putsad fasad, där vi tillsätter vatten i munstycket, för att reducera mängden damm.

Vi erbjuder inte bara vattenblästring och våtblästring i Stockholm, Gävle, Lysekil och Härnösand där våra fyra kontor ligger – i praktiken är vi i princip rikstäckande. Med våra mobila enheter har vi möjlighet att hjälpa dig på plats, oavsett var i Sverige du befinner dig. Osäker på om vi kan jobba på just din ort? Kontakta oss så får du svar!

Fördelar med våtblästring

  • Kan varieras på flera sätt för att passa underlaget och önskad effekt
  • Mindre damm än vid torrblästring
  • Högre precision

Nackdelar med våtblästring

  • Kräver torktid av objektet
  • Inte lämplig för miljöer känsliga för fukt

Vattenblästring av betongvägg

Bilderna nedan visar hur betong som blivit målad med plastfärg som släpper, och dessutom varit full av klätterväxter som förstör, återfår sitt ursprungliga utseende med våtblästring. Vatten tillsätts för att reducera mängden damm. Lämplig efterbehandling är diffusionsöppen färg, eller varför inte bara en djupimpregnering, som behåller yta och dessutom ger en bättre livslängd?

Blästring med vatten på väggVåtblästring av betong med släppande plastfärgVattenblästring på vägg med klätterväxterVattenblästring klart! Betongväggen har nu ett nytt, fräscht utseende

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss