Allblästrings renovering av Arenabron

Renovering av arenabron


Arenabron som ägs av SISAB ligger nära Globen i Stockholm. Den var ett av Allblästrings större projekt som vi färdigställde under 2020. I uppdraget ingick bland annat blästring och rostskyddsmålning av bron.

Blästring och rostskyddsmålning av Arenabron

Förra vintern genomförde vi ett av flera intressanta broprojekt. Allblästrings arbete beställdes genom Tumba Byggtjänst men Arenabron ägs av SISAB. Renoveringen utfördes både på plats vid bron och i Allblästrings lokaler i Länna Industriområde.

Tre medarbetare från oss var delaktiga i uppdraget. Arbetet vid Arenabron innebar bland annat intäckning, blästring och rostskyddsmålning.

Arbetet vid Arenabron innebar bland annat intäckning, blästring och rostskyddsmålning
Trappstegen i trappan på bron demonterades dessutom loss av oss på Allblästring och forslades till Länna industriområde söder om Stockholm. Där vi även blästrade och målade stegen för att sedan forsla tillbaka och montera dem i trappan.

Blästrings- och målningsprojektet på Arenabron påbörjades i december 2019 och uppdraget blev klart klart i februari 2020.

Blästrings- och målningsprojektet på Arenabron pågick i ca 3 månader

Mätning av kulör och skikttjocklek på Arenabron

För att bestämma färg till objektet som ska rostskyddsmålas använder vi ofta en kulörmätare i våra projekt. Efter att färgen sedan har målats på föremålet mäts den i efterhand för att se till att exakt rätt kulör också har använts.
Att även få kontroll på den målade färgens skikttjocklek är viktigt för hållbarheten. Då använder vi en annan variant av mätare, en så kallad skikttjockleksmätare. Observera att just den som kom med på våra foton längst ned i det här inlägget är en gammal variant av mätare för skikttjocklek som vår beställare ville testa vid ett tillfälle på Arenabron.

Allblästring använder ofta en kulörmätare i projekt

Se fler foton från uppdraget på Arenabron, längre ned.

Fakta om SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB. Vår målsättning är att erbjuda utbildningsmiljöer med kvalitet, sund ekonomi och långsiktig miljöhänsyn. Bolaget äger 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter, där mer än 200 000 människor vistas dagligen. För mer information om SISAB, klicka här!
SISAB är ägare av Stockholms Hotell- och Restaurangskolas fastigheter och Arenabron, som ligger i anslutning. De är belägna i utkanten av Slakthusområdet i Johanneshov, nära Tele2 Arena och området kring Globen (Ericsson Globe). Läs mer om SISAB:s fastigheter för Stockholms Hotell- och Restaurangskola här! 

 

Fakta om Tumba Byggtjänst

Tumba Byggtjänst AB verkar i Stockholmsområdet där de under drygt 30 års tid utfört bygguppdrag åt stat, kommun och företag.
För mer information om Tumba Byggtjänst AB, klicka här!

Vill du veta mer om ytskydd så som blästring och rostskyddsmålning?

Välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar till oss på Allblästring. Kontaktuppgifter till våra medarbetare hittar du här! Eller kontakta oss via:
Tel 08-771 73 44
E-post info@allblastring.se


/Teamet på Allblästring

Se fler foton nedan från projektet under arbetets gång på Arenabron.

Fyra arbetare har möte vid renoveringen av Arenabron
Renovering av Arenabron
Vid renoveringen av Arenabron

Kontrollerar färgen med en kulörmätare

Med en kulörmätare kontrolleras att färgen är rätt.

 

Testar en äldre variant av skikttjockleksmätare

Test av en mycket gammal variant av skikttjockleksmätare utförs.

 

Beställning & frågor

Har du hittat något du vill beställa, eller har du frågor om våra tjänster, priser eller liknande? Mejla oss på info@allblastring.se eller klicka på knappen nedan för att komma till vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 070-615 16 20 (kontoren i Härnösand och Gävle) eller 08-771 73 44 (Stockholm).

Kontakta oss